Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το τζιυνήι των μαγισσών

Επρόσεξεν κανένας ότι σε έναν σχεδόν μήνα είσιεν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μαγισσών που εδιωχθήκαν; Οι δκυο ε πυρποληθήκαν τζιαι η μια ελιθοβολήθηκεν για να πάψουν να ένουν ...... τζιείνον που ένουν. Ο τέταρτος διωγμός που εν εντοπίστηκεν που τα παγκόσμια μέσα ήταν η αντζιελοσιασμένη.

Άμαν η ηλιθιότητα δουλεύκει άστοχα τζιαι άσκοπα – ως συνήθως, φυσικά φυσικά – νεκατώννεται με τα πίτερα τζιαι τρων την οι όρνιθες. Τζιαι άμαν η μια που τες όρνιθες εν μάγισσα τζιαι μάλιστα αντζιελοσιασμένη κάμνει την ηλιθιότηταν όϊ τηάνιν αλλά ανάρτησην!

Οι κούσποι με πρωτοστάτην τον γκράντε εξεκινήσαν τους διωγμούς με διάφορα που υπό κανονικές συνθήκες θα εθεωρούνταν σοβαρά, αφού άνετα μπορούν να κοστίσουν τη δουλειά της μιτσιάς μαϊσσούας. Εν εξέραν, εν αρωτούσαν ..... εεε εφάαν την! Η τελευταία εφρόντισεν τζιαι ενημέρωσεν κάθε δομήν επίσημη, ανεπίσημην, αδόμητην τζιαι δομημένην τζιαι ό,τι τζιαι ό,ποιον της ήρτεν στον νου που ασχολούνται με εργασιακά (γεννικά τζιαι ειδικά με τον κλάδον της), εκφοβισμούς, παρενοχλήσεις, εξαναγκασμούς σε παραίτηση, συντεχνίες, συνδέσμους, δικηγόρους τζιαι γεννικά μιαν μεγάλην λίσταν, τελωσπάντων. Εν τζιαι ήταν ο φόος – καμία σχέση. Εν το γ@μ#τ* του φωνάζει ο κλέφτης να φοηθεί ο νοικοτζιύρης.

Εεε, τζιείνοι που αναφερτήκαν πιο πάνω εξεκινήσαν τζιαι κατεβαίννουν στο Τραστ, στέλλουν επιστολές, ετοιμάζουν πικεττοφορίες, κολλούν πανώ τζιαι κινητοποιούνται για τη σωτηρίαν της μάησσα-μάησσα. Τούτη αρχικά αντελοσιάστηκεν. Ήστερα εφόρτωσεν. Τωρά  παρπατά τζιαι χαμογελά ή φύρνεται που τα γέλια άμαν καρφώννει με το γυαλισμένο μάτι τους κούσπους που ξεκινούν τζιαι αλλάζουν χρώματα με επικρατέστερον το πράσινον – Μάκη ούλλοι για  μασκόττες της θύρας 9!!!!

Η πιο σοφή κουβέντα ήρτεν που έναν πλάσμα γλυτζιήν τζιαι – εννοείται – σοφόν. «Γίνου κολοκασόφυλλον». Μάνα μου εγιώ είμαι απλώς μια άγρια τριανταφυλλιούα. Μουσκομυρίζει που μακρυά τζιαι θωρούν τα ροζουλλούθκια τα φκιορούθκια τζιαι λαλούν, «ήντα ωραία! Βουρ κατά πάνω της τζιαι εν εύκολος στόχος!». Την ώρα, όμως, που πάν να κόψουν τα φκιορούθκια γεμώννουν τα σιέρκα τους μιτσικουρούθκια αγκαθθούθκια τζιαι παουρίζούν. Με βάσην τούτον εν έχουν πολλή διαφορά τα κολοκασόφυλλα που τες τριανταφυλλιούες. Το αποτέλεσμαν εν το ίδιον.  Διούν το μήνυμάν τους.

Το μήνυμα που έπιαεν η μαησσούα, όμως, ήταν κάτι πολλά μιαλλύττερον. Ήταν μάθημα για να κάμνει πράματα διαφορετικά, να καρφώννει στα μμάθκια τζιαι να θωρεί αν αντέχουν το βλέμμαν, να μεν καρτερά τζιείνον που κάποιοι εν ανίκανοι να δώκουν (τζιαι τούτον που το πλάσμαν το σοφόν τζιαι γλυτζιήν), τζιαι να βάλλει διαφορετικές προτεραιότητες. Τζιαι η προτεραιότητά της εν’ νναιν το Τραστ.



Κόρη κυρία  Έλση, καταλάβω σε, τωρά που σου κινούν αγωγήν είπες: «Έχω ένα θυμό μέσα μου. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, γιατί αυτή η ευθύνη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ανήκει καθαρά σε αυτούς που φύλαγαν τα εκρηκτικά. Δεν ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.» Κινού σσου αγωγήν επειδή είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον άνθρωπό σσου που τυγχαίννει ν’ αν τζιαι Πρόεδρος της Δημοκραίας, τζιαι επειδή νιώθεις όπως νιώθεις εξέφρασές το τζιαι υπερασπίστηκές τον. Δηλαδή εσού σε πόσους επρέπεν να κινήσεις αγωγή που εκρατούσαν τζιαι πανώ τζιαι εξιτιμάζαν τον; Άης τες αγωγές, να σου συστήσω ένα ξόρκι: Κατ’αρχήν φυτέψετε γυρόν πογυρόν του προεδρικού τζιαι του σπιθκιού σας   τζιαι των παιδκιών σας για νά’ μαστεν πάντα μέσα – δεντρολίβανα, φκιούλια τζιαι κάμποσες άγριες τριανταφυλλίες. Τούτοι ούλλοι φοούνται τες όμορφες μυρωδκιές τζιαι βουρούν τζιαι φεύκουν. Μες τους χώρους που κινήστε να’ αφταίννεις σανταλόξυλο – πολλύ σανταλόξυλο. Άμμεν έσιεις, πέ μου να σου πέψω. Αν μεν μας κανίσει, μεν ανησυχείς, θα πάμεν στο Ττόμμυ να κατασχέσουμεν κάμποσον λιβάνι. Άμαν το σμίξεις με το δκυόσμι τζιαι κάψεις τα κάμνουν την ίδιαν δουλειά με το σανταλόξυλον, πάνω κάτω. Εννά σου πέψω τζιαι κάτι κούκλες βουντού με καρφούθκια πάνω – εννά έχουν κάτι φωτογραφίες μέσα ραμμένες.

Δαμέ η Δεύτερη Ανάγνωση έκαμέ σσου αφιέρωσην:

«Τελικά διάβασε το πόρισμα του Πολυβίου ο Α. Μιχαηλίδης ή έμεινε μόνο με την ατάκα του Ποχάνη;

Όταν η Έλση Χριστόφια εξέφρασε το θυμό της για την επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος σχετικά με το Μαρί, και την θέση της για την ευθύνη των στρατιωτικών, η αντίδραση του Α. Μιχαηλίδη, του διευθυντή σύνταξης στον Φιλελεύθερο, ήταν αναμενόμενη. Η αδυναμία του, ωστόσο, να αρθρώσει ένα κάπως τεκμηριωμένο λόγο, δεν ήταν. Ο Α. Μιχαηλίδης, εκπροσωπεί, στην στήλη του, θέσεις που προσομοιάζουν με την ακροδεξιά, έστω και αν είναι ο Διευθυντής σύνταξης μιας υποτιθέμενης ανεξάρτητης εφημερίδας. Και αυτονόητα ο ίδιος ο Χριστόφιας, αλλά και η προεδρία του ήταν στο στόχαστρο του από το 2008 – και η αριστερά από πριν. Με δεδομένη, επίσης, την τάση του για παραποίηση γεγονότων και οι συνεχείς εμπαθείς [και προσωπικά] επιθέσεις που μπορούν εύκολα να παρομοιαστούν με απόπειρες πνευματικής τρομοκρατίας [με βάση την προνομιακή του θέση στην εφημερίδα, αλλά και την ευκολία με την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλους σε εκστρατείες τις οποίες οργανώνει ενάντια σε άτομα], η αντίδραση του στην Έλση Χριστόφια ήταν το υποκατάστατο μιας ακόμα επίθεσης στον ίδιο τον Χριστόφια.

Κατά τον προσφιλή του τρόπο διάλεξε μια ατάκα για να παίξει  ότι ήξερε το θέμα: έτσι αναφέρθηκε σε μια δήλωση του υποδιοικητή του ναυτικού Κ. Ποχάνη ότι άκουσε ότι το φορτίο στο Μαρί ήταν "ελκυστικό υλικό ύψιστης εθνικής σημασίας". Η δήλωση ήταν άσχετη με το θέμα και ενδεχομένως το "ελκυστικό" να του θύμισε τις λάϊφστάϊλ μέρες του ως αρχισυντάκτης των "σελίδων".  Κάτι τέτοιες λέξεις πουλούν - όπως και διάφορα άλλα ανάλογα που έγραφε τότε. Η  Ε. Χριστόφια είχε δηλώσει ότι πίστευε στην ευθύνη των στρατιωτικών γιατί δεν διέταξαν εκκένωση – το αν κάποιος είπε ή δεν είπε κάτι στον Ποχάνη δεν είχε σημασία για την εκκένωση με βάση τα διαθέσιμα τεκμήρια - ακόμα και στο πόρισμα Πολύβιου το οποίο επικαλείται ο διευθυντής σύνταξης. Ο Ποχάνης ήταν στο χώρο λίγο πριν την έκρηξη και δεν λέει, σύμφωνα με το πόρισμα,  ότι άκουσε για εκκένωση. Η ατάκα για το ελκυστικό καλύπτει, βέβαια, αυτήν την απουσία. Αλλά, ο κ. Μιχαηλίδης προχωρεί και σε μια εξόφθαλμη δήλωση άγνοιας: ρωτά ρητορικά αν ξέρει η "Πρώτη κυρία" ότι απαγορεύεται με βάση του κανονισμούς του στρατού να εγκαταλειφθεί ο χώρος - επικαλείται χωρίς βέβαια, τεκμηρίωση, ότι θα πήγαιναν "στρατοδικείο". Αν, όμως, διάβαζε την, έστω μη "ελκυστική" έκθεση γεγονότων και μαρτυριών στον Πολυβίου, την οποία επικαλείται ως θέσφατο, χωρίς να την έχει, προφανώς, διαβάσει θα ήξερε ότι υπήρχαν εισηγήσεις - από ανώτερους και ειδικούς - για εκκένωση από πριν, αλλά και την ίδια νύχτα. Ειπώθηκε στον κ. Ιωαννίδη να διατάξει εκκένωση. Αν μάλιστα διάβαζε και πρόσεχε τα έγραφα και τις μαρτυρίες τις οποίες, θέλοντας και μη, ήταν υποχρεωμένος να συμπεριλάβει ο κ. Πολυβίου, θα ήξερε ο κ. Μιχαηλίδης ότι υπάρχει σαφής οδηγία στα  στρατιωτικά εγχειρίδια ότι δεν έπρεπε να προσπαθήσουν να σβήσουν την φωτιά. Και βέβαια, αν διάβαζε θα ήξερε ότι οι στρατιώτες δεν πήγαν εθελοντικά, αλλά κατόπιν «οδηγιών» και «εντολών» στο χώρο της έκρηξης. Ανάλογα φαίνεται να ήταν και τα δεδομένα για τους πυροσβέστες.

Αλλά, βέβαια, ο κ.Μιχαηλίδης δεν ενδιαφέρεται για τα γεγονότα.

Όταν κάποιος γράφει ενάντια δήθεν στην διχοτόμηση και ταυτόχρονα, εμφανίζεται ως συναγωνιστής σε πάνελ με πολιτικούς όπως ο κ. Καραμπελιας, ο οποίος έγραφε από το 1983 ότι έπρεπε "να δοθεί η βόρεια Κύπρος στην Τουρκία", δεν είναι ακριβώς ο πιο έγκυρος και συνεπής αρθρογράφος.»



Τζιαι να μεν ηξιάννουμεν ότι τες 6 του Μάη έσιει Σούππερ Πανσέληνο. Τζιαι εν σούππερ γιατί συμπίπτει η πανσέληνος με τη φάσην που η Γη τζιαι η Σελήνη εν στο πιο κοντινόν σημείον η μια που την άλλη. Τζιαι ενισχύουνται παραπάνω τα μαγνητικά εφφέ, τζιαι παλλίρροιες τζιαι άμπτωτες. Όπως έσιει κρυστάλλους, ημιπολύτιμους λίθους, κρυστάλλινες σφαίρες, θαλασσούα για μπάνιο να φύουν οι κατζιές ενέργειες τζιαι άπλωμα στη σούππερ πανσέληνο για φόρτισμα. Εννάν διαρκείας μαζί με ούλλες τες υπόλοιπες επιδράσεις.

Έσιει κάτι στον αέραν πάντως. Έσιει κάτι πολλά μιάλον στον αέρα – τζιαι δεν εννοεί το ττόζιν!


2 σχόλια:

zep είπε...

"To sit with elders of the gentle race, this world has seldom seen. They talk of days for which they sit and wait, all will be revealed"

Εντζιαι τυχαιοι οι στιχοι

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ζεπ εν τζιαι έσιει τίποτε τυχαίον - απλώς κάποιες φορές την ώραν που γίνεται το ...... "τυχαίον", εν θωρούμεν ή ένει μπόρουμεν να δούμε το ΛΟΓΟΝ (=λογικήν) του.

Τζιαι φυσικά all will be revealed. Ήντα μπου νομίζεις; Εννά μείνου κρυφά;! :)