Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τζιαι τωρά, τι;



"Άνοιγμα προς την κοινωνία μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ" http://www.gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=220:kyvernisiakel&catid=90:news&Itemid=243


"Για το Κυπριακό είναι όλη η κατάσταση, αυτός είναι ο πρώτος στόχος, και δεύτερος η επίθεση των μονοπωλίων απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα και το επίπεδο ζωής μας. Η κάθε μέρα είναι κρίσιμη."  Έγραψεν ο νέος ως απάντηση σε σχόλιο για την ανάρτησήν του. (http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/08/blog-post_03.html#comments)

"Αυτή την στιγμή δεν διακυβεύεται απλά το παρόν και μέλλον της κυβέρνησης Χριστόφια, ούτε απλά το παρόν και το μέλλον του ΑΚΕΛ. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το παρόν και της μέλλον της κυπριακής Αριστεράς και η ίδια η ιδέα της Αριστεράς – ως αντίσταση απέναντι στον ηγεμονικό Λόγο – αστικό και εθνικιστικό. Και ο καθένας και η κάθε μια μας από την θέση που βρίσκεται οφείλει να το κατανοήσει αυτό ως αφετηρία για τον δικό του δρόμο και τρόπο πολιτικής τοποθέτησης και παρέμβασης – και η ουδετερότητα ή η αδράνεια σύντροφοι, όπως ξέρουμε, είναι θέση και έχει τις συνέπειες της." Έγραψεν ο Γρηγόρης προχτες (http://nekatomata.blogspot.com/).

Τωρά εξεκαθάρισεν το τοπίο, γενικόττερα. Εννά δημιουργηθούν θέματα φυσικά κυρίως με τους προϋπολογισμούς. Κάτι που έτσι τζι' αλλιώς ήταν να υπάρχει λόγω του "ανεξάρτητου" βουλευτή Κουλία.

Εν το θεωρώ κακό τούτον που εγίνειν (αποχώρηση του ΔΗΚΟ που την κυβέρνηση) παρά τες δυσκολίες που προκαλεί.

Θεωρώ το τουλάχιστον ιστορικήν ευκαιρίαν για να ξεκαθαριστούν τούτα ούλλα τα θέματα που εγείραν κατά τζιαιρούς οι πιο πάνω ανθρώποι, όπως τζιαι άλλοι. Εν η ευκαιρία για το ΑΚΕΛ να κάμει τα ανοίγματά του τζιαι να έσιει μιαν πιο άμεσην επαφήν τζιαι επικοινωνίαν με ούλες τες οργανωμένες ομάδες τζιαι σύνολα που υποστηρίζουν την επανένωση χωρίς πολιτικά δεκανίτζια που το ΔΗΚΟ, χωρίς να χρωστά τζιαι να πολεμάται υπόγεια.

Εν η ευκαιρία για το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει το συγκεχυμένον του ιδεολογικόν πλαίσιον τζιαι δομές, να αποβάλει το συγκεντρωτισμό τζιαι να κάμει αννοίγματα προς το κόσμον που πραγματικά νοιάζεται για τούντον τόπο χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα τζιαι ωφέλη, καρέκλες τζι' αξιώματα, ριάλλια τζιαι εγκώμια. Εν τζιαιρός να αποκτήσει μια επικοινωνιακή στρατηγική πιο ...... επικοινωνιακήν! Εν τζιαιρός να μεν θεωρεί τζιείνους που έννεν γραμμένα μέλη τζιαι εν αριστεροί εκ πεποιθήσεως, τζιαι εκ συνειδήσεως σύμμαχους τζιαι όϊ πολέμιους τζιαι να τους ακούει λλίον παραπάνω γιατί η κριτική τους εν εποικοδομητική τζιαι όϊ μηδενιστική όπως ήταν ως τωρά οι συγκυβερνώντες. Εν τζιαιρός να απευθυνθεί ευθέως προς την κοινωνίαν τζιαι τους καθημερινούς ανθρώπους που έτσι τζι' αλλιώς τρων τη φάκκα ότι τζιαι να γίνει για να υπερασπιστεί τζιαι να προωθήσει τούτον που κάθε αριστερόν κόμμα που σέβεται τον εαυτόν του θεωρεί προνόμιον να μπόρει να επιτύχει: κοινωνική δικαιοσύνην.

Το ότι ο καβκάς εν για το πάπλωμα (το κυπριακό), εφάνηκεν τζιαι που το ότι κανέναν που τα ΜΜΕ - πλην αν δεν κάμνω λάθος του Μέγκα Oh Mon dieu! - εν αναφέρτηκεν στες υποχωρήσεις Έρογλου στες συνομιλίες, τζιαι αποσιωποιηθήκαν τα πάντα. Τζιαι ενώ εγίνετουν τούτη η ανατροπή ουσιαστικά, η εστίαση ήταν στες συνάξεις πόξω που το προεδρικό.

Ακόμα τζιαι οι ΄'αγανακτισμένοι' εφανήκαν προχτές να αλλάζουν ρητορική: είσιεν μόνον έναν πανό που στόχευε το Χριστόφκια τζιαι μάλιστα πιο μιτσήν που τζιείνο που αποκαλούσεν τον Κάρογιαν συνυπεύθυνον τζιαι τζιείνον (εν εφαίνετουν τζιαι πολλά καλά) που αποκαλούσεν ειρωνικά το ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ τζιαι ΔΗΣΥ 'NGOs'. Εφανήκαν μου πιο ήπιοι τζιαι συγχυσμένοι παρόλον που λαλούσαν ότι εν οργισμένοι τζιαι όϊ αγανακτισμένοι. Εν μπορώ να το κάμω πιο συγκεκριμμένον αλλά είδα διαφορά! Αφού ακόμα τζιαι ο Σελινόπουλος που τον ΑΝΤ1 επροσπάθαν τα τραβήσει το πράμαν που τα πόδκια για να το κάμει ΜΕΓΑ ζήτημα.

Μετά το πρώτο μούδκιασμα, νομίζω εννάν ομπρώς που τα μάθκια ούλλων μας, τέλεια μες τη μούρη μας, ότι η αποχώρηση του ΔΗΚΟ που την κυβέρνησην εν για καλόν. Καλό για τον τόπο μακροπρόθεσμα πάνω που ούλλα!

Έσιει πολλύν  τζιαιρόν που νιώθω ότι ζιούμεν κοσμογονικές αλλαγές. Λαλούν το τζιαι τ'άστρα! Μπορεί να ζιω στην κοσμάρα μου, ακόμα τζιαι στο δικό μου σύμπαν αλλά επιμένω: "Αναλαμβάνει η Φύση πλέον, τζι' η κουτσουλιά πας τον παγκόσμιο χάρτη που λέγεται Κύπρος τζιαι εν ο τόπος μας μπαίνει/ ένει στη διαδικασία να γίνει Τσιέρνομπιλ .... του σήμερα! Άσυλον ακόμα τζιαι για "είδη" που επιστεύκετουν ότι εξαφανιστήκαν!" (http://antzieloshiasmenimagissareal.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html)

"...και η ουδετερότητα ή η αδράνεια σύντροφοι, όπως ξέρουμε, είναι θέση και έχει τις συνέπειες της."


Νιώθω ευγνωμοσύνη τζιαι θεωρώ με προνομιούχα που ζιω τέθκοιες εποχές: ποτζιείνες που δκιαβάζω στα βιβλία της ιστορίας τζιαι ποθαμμάζουμαι, ποτζιείνες για τες οποίες πλάθουνται οι μύθοι. Ποτζιείνες που την ώρα που πεθανίσκει το πλάσμα έρκουνται ομπρός του γιατί επιτεύχθει συλλογικά κάτι καλλύττερον που τζιείνον που προϋπήρχεν!

Άτε κοπέλια της επανένωσης! Μανίτζια πάνω τζιαι έτοιμοι ούλλοι μας για δουλειά!!! Τωρά εν η ώρα!











2 σχόλια:

νεος είπε...

Πάμε γερά:-)
Σαν ταν τζιαι έφυεν ένα βάρος που πάνω μας ένε;
Η επανένωση να έρτει στο προσκήνιο!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Νέε, να πάμε γερά τζιαι να πάμε τζιαι συνετά, τζιαι συνεκτικά τζιαι συνεναιτικά τζιαι συνενωτικά! Η λύση εν μια: Η ΛΥΣΗ! Για να σταματήσουμεν να σκουπίζουμεν τζιαι ούλλα τα υπόλοιπα κάτω που τα χαλούθκια! ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ!