Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συγχαρητήρια για τον πατριωτισμό και το πνεύμα 'εθνικής συναίνεσης'!!!!





Να παραιτηθεί ο χώρκατος! ο ανίκανος!!!! Από το Κελλάκι στο κελί!!!

Τι εγράφαν πριν λλίες μέρες οι εφημερίδες;

Τι εδηλώνναν μέχρι πριν λλίες μέρες οι πολιτικοί αρχηγοί;


Τωρά;;;; Ούπς!!! I did it again!



Καμπή για την Κύπρο το αέριο

| Σημερινή| 21/09/2011 | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ


Πλήρως ικανοποιημένα τα κόμματα από την έναρξη των εργασιών και τις αντιδράσεις ξένων χωρών.
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται για την Κύπρο η έναρξη των διαδικασιών για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ. Ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου, χαρακτήρισε την έναρξη των εργασιών ως εξέλιξη-σταθμό, που «διαμορφώνει νέα δεδομένα για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, πέραν της μεγάλης οικονομικής τους διάστασης, εμπεριέχουν και αυτόδηλες τεράστιες παραμέτρους για μια δραστική γεωπολιτική αναβάθμιση της Κύπρου, τόσο στρατηγικά, όσο και ενεργειακά». Η Κύπρος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τόνισε, μπορεί να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση, ως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που θα ενισχύσει και τον αγώνα του λαού μας για ελευθερία και δικαίωση.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, ο κ. Ομήρου επανέλαβε πως στερούνται οποιασδήποτε θεμελίωσης από άποψη Διεθνούς Δικαίου, καθώς, ενώ αρνείται επίμονα να κυρώσει τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, παραβιάζει και τους πάγιους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με κινδύνους πρόκλησης κλυδωνισμών για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. «Η Τουρκία παραμένει έκθετη και εκτεθειμένη ως χώρα που δυναμιτίζει την ομαλότητα, τον αλληλοσεβασμό και την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις», κατέληξε.

Φανταστείτε…
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις διεθνείς αντιδράσεις για τις τουρκικές απειλές, μετά από συνάντησή του με τη Γενική Γραμματέα των Οικολόγων, είπε ότι «η δοκιμασία που έχουμε περάσει ετούτες τις μέρες, με μια σταθερή στήριξη από πλευράς Ευρώπης αλλά και Αμερικής, Ισραήλ, Ρωσίας, δίδει και το στίγμα του πόσο πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη και ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική, σωστές συμμαχίες, σωστές επιλογές όσον αφορά συμμαχίες, λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος της χώρας μας».
Η αντίδραση των Αμερικανών, υπέδειξε, απέναντι στην Τουρκία ήταν η σθεναρότερη και «αυτό γιατί απλούστατα πλήττονταν αμερικάνικα συμφέροντα, όπως και η ευρωπαϊκή αντίδραση δεν είναι άσχετη με τα ευρύτερα συμφέροντα της Ένωσης. Φανταστείτε εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι παράγοντες, αν θα συνέτρεχαν να μας βοηθήσουν αυτοί που θα είχαμε επιλέξει και επιλέγουμε πολλές φορές ως τους κύριους συμμάχους μας», τόνισε.

Επίσπευση διαδικασιών

Ο Επίτροπος Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των ερευνών για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η έρευνα και η εκμετάλλευση δικών της ενεργειακών πόρων, στα πλαίσια των ενεργειακών σχεδιασμών, και καμιά τουρκική απειλή δεν θα επηρεάσει τους σχεδιασμούς αυτούς». Κάλεσε, παράλληλα, την Κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για αξιοποίηση και των υπόλοιπων οικοπέδων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου και να προκηρύξει προσφορές και για εξεύρεση συμβούλων εμπειρογνωμόνων ειδικών για θέματα υδρογονανθράκων και κυρίως για θέματα φυσικού αερίου.

Προσοχή

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, κάλεσε, από πλευράς του, τον Πρόεδρο Χριστόφια να αποφεύγει δηλώσεις που δίνουν την εντύπωση ότι στο θέμα της εκμετάλλευσης φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία εμπλέκονται και οι Τουρκοκύπριοι. «Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χριστόφια και στελεχών της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ για τους Τουρκοκύπριους και το φυσικό αέριο δίνουν την εντύπωση ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο οντότητες με ίσα δικαιώματα επί του φυσικού της πλούτου», ανέφερε, υποδεικνύοντας πως τα δικαιώματα ανήκουν στην ανεξάρτητη κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατίας και σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της.







2 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Τέλος του Ιούλη έτυχε να ‘μαστε στην Πάφο για 2-3 μέρες. Μια μέρα πήγαμε για μπάνιο στο Λατσιή! Η θάλασσα ήταν υπέροχη! Μέσα στο νερό δίπλα μας κολυμπούσε μια τετραμελής οικογένεια – οι γονείς κάπου κοντά στα 45-50. Κάποια στιγμή ακούω την μαντάμ να μιλάει με περισσό έshκιν για κάποιο ανίκανο που «μόνο καφέες έξερεν να κάμνει» τζιαι υπόβαλλε δίκην ερωτήματος «πως θα μπορούσε να διοικήσει ένα κράτος αφού δεν υπήρξε ποτέ επιχειρηματίας»!
Άραγε τούτος ο κάποιος [ο καφετζιής] πως τζιαι εκατάφερεν τα τώρα;

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Fούλλλλη, προφανώς τζι' ο καφενές κάποιον είδος βιωματική επιχειρησιακή γνώση εννά προσφέρει! Εκτός τζι' αν με το προεδριλλίκκκιν κάμνει παράλληλα τζιαι MBA!