Σελίδες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη της Δημοκρατίαςη σύλληψη του Αντώνη Φανιέρου



Έπια το με ίμειλ συλλογικόν τζιαι αναδημοσιεύκω - Εκυκλοφόρησεν αρκετά φαίνεται για να φτάσει ως κοντά μου, αλλά εν είδα τέθκοια συλλογική στα ΜΜΕ - γιατί άραγέ σσου;;




Αν για κάτι θαμπορούσε η Κύπρος να χαρακτηριστεί ως «μπανανία» την τελευταία εικοσαετία τουλάχιστον,είναι  η παράνομη και αντικρατική δράσητου οργανωμένου εγκλήματος.


Ας μη κρυβόμαστεπίσω από το δακτυλάκι μας: Στη χώρα μας δρα ένα υπόγειο συνδικάτο που έχειπεράσει στα χέρια του το μεγαλύτερο μέρος του νόμιμου και παράνομου τζόγου, που λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει», που εξασκεί τοκογλυφία, που αναλαμβάνει να «εισπράξει»,να «τιμωρήσει», να «λύσει» προβλήματα και προστριβές.


Ένα καλά οργανωμένο (τρομοκρατικό κατά βάση) δίκτυο, το οποίο γιγαντώθηκε με τον άγραφο νόμο της σιωπής και μαζεύει με όλους τους παράνομους τρόπους και καθημερινά το ρευστό χρήμα από την αγορά, «δημεύει» ακίνητες περιουσίες, επεμβαίνει στις νομικέςδιαδικασίες.


Ένα παρακράτος θα έλεγα, που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν απέναντι σε άλλους πυρήνες οργανωμένου εγκλήματος,απέκτησε με την ανοχή της πολιτείας έρεισμα και προσβάσεις και πέρασε σταδιακά ένα αμύθητο πλούτο στα χέρια του χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους και πρακτικές.
Είναι κοινό μυστικό ότι στην επαρχία της Λάρνακας τουλάχιστον, η κυπριακή αστυνομία ερχόταν μέχρι πρόσφατα σε δεύτερη μοίρα σε ότι αφορά της «ασφάλεια» και τη «διατήρηση τηςτάξης».


Οι μεταμεσονύχτιες λέσχες κυβείας, ίσως και παγκύπρια, λειτουργούν κάτω από τη «κάλυψη»αυτού του υπόγειου μηχανισμού που σαφώς έχει τις «άκρες» του και στην ίδια τηναστυνομία, λογοδοτούν σε μια «κεντρική διοίκηση» και της αποδίδουν τα ανάλογα «μερίσματα».


Είναι «κλασικό»το φαινόμενο για παράδειγμα, οι λέσχες αυτές να λειτουργούν με συγκεκριμένο ωράριο και να κλείνουν σε κάποια συγκεκριμένη ώρα, την ώρα ακριβώς που ανοίγει η «κεντρική λέσχη» του «μεγάλου αφεντικού» έτσι ώστε να αποφεύγεται ο ανταγωνισμός με τη «μάνα».


Γνωστό είναι επίσης ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των υποστατικών με τα εξαιρετικά μέτρα ασφάλειας και τις «εσωτερικές» πληροφορίες, είναι αναγκασμένοι όταν κλείνουν τα δικά τους παραμάγαζα κάθε βράδυ και να δίνουν τα «διαπιστευτήριά» τους  στον «βραχνό προφήτη», εκφράζοντας έτσι την υποταγή και την αφοσίωσή τους.


Είναι κοινό μυστικό επιπρόσθετα ότι το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) το δίκτυο νόμιμου στοιχήματος έχει «παραδοθεί», άνευ όρων ουσιαστικά, στην ίδια «διοίκηση», η οποία αναλαμβάνει καθημερινά με ένα «ουλαμό» από τεθωρακισμένες χάμερ να εισπράξει νόμιμα και παράνομα κέρδη.


Κατά τα’ άλλα, έχουμε «συνειδησιακό» πρόβλημα από το 2003 και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και με την «κατάθεση» των τζογαδόρικων εκατομμυρίων των ελληνοκυπρίων στα κατοχικά καζίνα,  αφήνοντας στο απυρόβλητο την «άλλη κατοχή», την άλλη μεγάλη παρανομία που σίγουρα έχει στο ίδιο διάστημα «αρμέξει» με συνοπτικές διαδικασίες κάθε τζογαδόρο και την οικογένειά του παγκύπρια.


Τουλάχιστον, στα κατοχικά καζίνα, οι ελληνοκύπριοι χάνουν όσα έχουν απάνω τους και παρόλη τη «κίνηση» από και προς τη Κερύνεια ή την Αμμόχωστο, δεν παρουσιάστηκαν δολιοφθορές, ανατινάξεις, μαχαιρώματα, απόπειρες κλπ.


Αντίθετα, στο «ελληνοκυπριακό σύστημα», δεν χάνονται μόνο λεφτά. Χάνονται περιουσίες ολόκληρες, καταστρέφονται υπολήψεις, στοχοποιούνται επιχειρήσεις και οικογένειες, προπηλακίζονται και απειλούνται μέλη των οικογενειών των τζογαδόρων.


Πρόσφατα έγινε σε σχετικά «ανοιχτό» κύκλο ένα πάρτι στη Λάρνακα με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου δισεκατομμυρίου ευρώ απ’ το «μεγάλο αφεντικό» που από προχθές κατηγορείται από την αστυνομία και τελεί υπό κράτηση.


Είναι γεγονός –άλλωστε το χρήμα και η δύναμη δεν μπορούν να κρυφτούν- ότι η συγκεκριμένη «επιχείρηση», η οποία διατείνεται ότι ασχολείται αποκλειστικά με «κτηματικά», έχει περάσει κάτω από τον τρομοκρατικό της έλεγχο την πλειονότητα των νυχτερινών υποστατικών μέσα από ένα σύστημα «υπηρεσιών ασφαλείας» και τοκογλυφίας.


Την ίδια στιγμή, αντί σύσσωμη η κοινωνία να πανηγυρίζει για τη νίκη του κράτους απέναντι στο παρακράτος - ή έστω για την επίδειξη σοβαρής θέλησης και τόλμης για να παταχθεί επιτέλους η συγκεκαλυμμένη τρομοκρατία, με τη σύλληψη του «Άγιου Αντώνη»- η είδηση περνά στις εσωτερικές σελίδες, υποτιμάται και ίσως να δούμε τις επόμενες μέρες ακόμα και να αμφισβητείται.


Το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που επέδραμαν στο διαμέρισμα του Α.Φ. φορούσαν κουκούλες προστατεύοντας ουσιαστικά τα στοιχεία τους, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προεκτάσεις και οδηγεί στους κατάλληλους συνειρμούς για τη δύναμη αυτού του παράνομου συστήματος «σιωπής και τιμωρίας».


Η δημοκρατία μας έκανε ένα μεγάλο βήμα προχθές. Για πρώτη φορά δικαιούμαστε να αποκαλούμε τη χώρα μας «έννομη πολιτεία» με τη στοιχειώδη αντίσταση στο οργανωμένο έγκλημα και όχι «μπανανία»που άγεται και φέρεται από υπόγεια τραστ και κυπριακές «κόσα νόστρα».


Η αστυνομία φαίνεταινα έχει αρκετά στοιχεία για να βάλει πίσω από τα κάγκελα τον «ηγέτη» της κυπριακής μαφίας, τούτη την ντροπή και το αίσχος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ελπίζω να καταφέρει να αποδείξει τη διασύνδεσή του και με άλλα πρόσφατα (και μεγάλα) εγκλήματα που έμειναν ουσιαστικά ανεξιχνίαστα και που η «νυχτερινή περιρρέουσα» αποδίδειστον ίδιο «εγκέφαλο».


Η δίωξη του συγκεκριμένου ατόμου, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές της παρούσας Κυβέρνησης προς τον κυπριακό λαό, και προστίθεται στα ήδη πολλά και τεράστια επιτεύγματά της όπως το «ξεθάψιμο» του Κυπριακού, την αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, τη τουριστική αναθέρμανση, το σύστημα συγκοινωνιών, τα αιολικά πάρκα, τα μεγάλα έργα υποδομής.


Σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που θα μπορούσαμε όλοι να νιώσουμε πραγματικά περήφανοι για την αστυνομία και το κράτος μας (και σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία στα ενεργειακά θέματα και την δικαίωση του κράτους μας σε διεθνές επίπεδο) τα κυπριακά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση επιλέγουν να ασχοληθούν με τις δηλώσεις τουπροέδρου στη Νέα Υόρκη και τις «γενναιόδωρες παραχωρήσεις» του.


Κύπριοι Δημοκράτες!


Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ θα μείνει στην ιστορία για την μεγάλη διεύρυνση της Δημοκρατίας που επιχειρεί και το άνοιγμα των προοπτικών για τη γενικότερη αναβάθμιση της χώρας στο παγκόσμιο σκηνικό.


Παρόλα αυτά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα έχει πραγματικό αντίκρισμα και δεν θα δικαιώνει τις δημοκρατικές μάζες, αν δεν λυθεί το Κυπριακό μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.


Η ολοκληρωτική νίκη της δημοκρατίας απέναντι από το παρακράτος της διχοτόμησης και της εκμετάλλευσης, θα έρθει μόνο με τη μεγάλη νίκη στον ελληνοκυπριακό  πολιτικοκοινωνικό «Αρμαγεδώνα» ενός ενδεχόμενουδεύτερου δημοψηφίσματος.


Ας μην γελιούνται οι συναγωνιστές-δημοκράτες, με τη διαιώνιση της διχοτόμησης και την σχεδόν σίγουρη αναρρίχηση της ακροδεξιάς στην εξουσία μετά τη πιθανή κατάρρευση των συνομιλιών, είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι όλες αυτές οι κατακτήσεις πουεπιτεύχθηκαν στη παρούσα διακυβέρνηση, θα απολεσθούν.


Τίποτα δεν μπορεί να θωρακίσει καλύτερα τη πρόοδο και τη δημοκρατία από τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου και του λαού.
Κοινωνική και πολιτική επιστράτευση όλων των δημοκρατικών ανθρώπων της Κύπρου ΤΩΡΑ! Για να υπερασπίσουμε τα οράματα όσων, πέρασαν κι όσων θα’ ρθουν.


Για μια Κύπρο ελεύθερη, ειρηνική και δημοκρατική, πατρίδα όλων των παιδιών της. Μια Κύπρο δίκαιη, αντιφασιστική, απαλλαγμένη από την χειραφέτηση και την εκμετάλλευση της εκκλησίας και των ΜΜΕ, θωρακισμένη απέναντι στα παρακράτη και τις μαφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: