Σελίδες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Θηβαίου-Μικρούτσικου σε ανοικτή επιστολή πολιτών


Απάντηση Θηβαίου-Μικρούτσικου σε ανοικτή επιστολή πολιτών
Οι γνωστοί ερμηνευτές και δημιουργοί Χρήστος Θηβαίος και Θάνος Μικρούτσικος απάντησαν σε ανοικτή επιστολή, την οποία έλαβαν από Κύπριους πολίτες σχετικά με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ για την 50η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Η επιστολή παρατίθεται πιο κάτω:

Φίλες και φίλοι,

Διαβάσαμε με προσοχή την ανοιχτή επιστολή που μας απευθύνατε.

Θέλουμε καταρχήν να σας διαβεβαιώσουμε για τον απόλυτο σεβασμό μας στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου.

Θέλουμε επίσης να δηλώσουμε ότι αναμένουμε κι εμείς το πόρισμα για την υπόθεση αυτή, ελπίζοντας ότι θα κατανεμηθούν οι βαρύτατες ευθύνες οπουδήποτε κι αν υπάρχουν.

Θέλουμε όμως με όλο τον σεβασμό στις απόψεις σας να διαφωνήσουμε μαζί σας σε δύο καίρια σημεία της επιστολής σας.

Το πρώτο: Δεν συμμετέχουμε σε γιορτές, χορούς και πανηγύρια όπως υπονοείτε αλλά σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το ΑΚΕΛ για την 50η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, παρουσιάζοντας τέσσερα τραγούδια σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ναζίμ Χικμέτ και Βολφ Μπίρμαν. Τραγούδια που εδώ και δεκάδες χρόνια έχουν μείνει στη συνείδηση του ελληνικού αλλά και του κυπριακού λαού ως σύμβολα για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το δεύτερο: Η αγανάκτηση που αισθάνεστε πολλοί από εσάς (γιατί είναι και κάποιοι που εκμεταλλεύονται την τραγωδία της 11ης Ιουλίου για την προβολή των δικών τους πολιτικών απόψεων και αυτό είναι βαρύτατο ολίσθημα που σπιλώνει την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας) δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε διαστρέβλωση της πολιτικής ιστορίας της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα το οποίο πάλεψε σθεναρά για την ανεξαρτησία της Κύπρου, αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη και ειδικά στις μέρες μας –στην πιο δύσκολη εθνικά και οικονομικά συγκυρία- για την επιβίωση της Κύπρου, για τη λύση του Κυπριακού, έγκλημα το οποίο διαπράχτηκε πριν 37 χρόνια από την ελληνική φασιστική χούντα και από τα ντόπια στηρίγματά της που όπως γνωρίζετε ανήκαν σε αντιδιαμετρικό πολιτικό χώρο απ΄ αυτό του ΑΚΕΛ.

Για τούτο σας καλούμε να απομονώσετε όσους παρεισφρύουν στις τάξεις σας κι αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σας , κυρίως όμως σπιλώνουν την μνήμη των θυμάτων, μνήμη για την οποία εμείς τρέφουμε απόλυτο σεβασμό.

Με τιμή,
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ


8 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Εννά φυρτώωωωω!!!! Άσχετον με την πιο πάνω ανάρτησην αλλά θαυματουργόν!!!!!

Η Αντίδραση Ερτογάν για τις υποθαλάσσιες έρευνες της Κύπρου (Παρωδία) http://vimeo.com/29605273

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έστειλαν άραγε και σε άλλους καλλιτέχνες επιστολές για τις συναυλίες τους στην Κύπρο και να τους ζητήσουν να λογοδοτήσουν; Η Μαρινέλα πήρε επιστολή; Η Παπαρίζου; Η Βίσση; Γελοίοι, ε γελοίοι...

Γιρλάντα

Anef_Oriwn είπε...

Μια πραγματικά πληρωμένη απάντηση από τους δύο επιφανείς ελλαδίτες καλλιτέχνες!
Εγώ όμως θέλω να δω και την επιστολή των “Αγανακτισμένων”! Τζιαι γιατί «τούτοι» εν εδιαμαρτυρηθηκάν τζιαι για την παρουσία του Γιάννη Πάριου στο Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας το περασμένο Σάββατο;

zep είπε...

Αγια ολαν, ενεπρεπε να ασχοληθουν καν

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Fούλλη πιερώνουνται τζιαι τούτοι που τους Αμερικάνους, λαλείς;;;!!!! :)

Ζεπ, καλωσόριες!

Γιρλάνταααααααααααα, μπιχέϊβ!!!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ζεπ, σκέψου το γίνεται!!! Στο Μιχάλη Μιχαήλ η επιστολή τους
http://mihalismihail.blogspot.com/

zep είπε...

Ευχαριστω για το καλοσωρισμα.

Σκεφτουτο τζιαι εγινηκε, ποιο πραμα?

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Γλωσσικόν ολίσθημαν!!! Εν ο Fούλλης που εζήτησεν την επιστολήν της Πεφωτισμένης Δεσποτείας τζιαι έβαλεν την λλίον υστερόττερα ο Μιχάλης!