Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!!!!

 

Είπαμεν ο καυκάς εν για το πάπλωμα! Τωρά (πριν λλίον)  εξεκαθαρίστηκεν "ευθαρσώς" (άλλη μια αγαπημένη λέξη των ημερών) ποιον εν το στρίφωμαν του παπλώματος:

Ο Καρογιάν-ννης επρότεινεν να ακυρωθεί η συνάντηση της Νέας Υόρκης!!!!

Εννοείται ότι οι εφημερίδες εν "επρολάβαν" να γράψουν κόμα τίποτε - εν σημαντική τωρά η συνάντηση της Νέας Υόρκης;;

Εν ΠΙΟ σημαντική τωρά η συνάντηση της Νέας Υόρκης που τον Πόλυ;;;;

Εν ΠΙΟ σημαντική τωρά η συνάντηση της Νέας Υόρκης, που τα κάζια τζιαι τα αέρια;;;

 

Τζιαι για να μεν ξεχνιόμαστε:


Πραξικόπημα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 
Πραξικόπημα, ή Κίνημα (προπολεμική χρήση του όρου), καλείται η βίαια και αιφνιδιαστική συνωμοτική πράξη που έχει σκοπό τη μεταβολή του πολιτεύματος προς όφελος της πολιτικής και στρατιωτικής κάστας μιας χώρας. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι τα πραξικοπήματα έχουν σκοπό την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος και τον περιορισμό των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών. Διακρίνεται σε πολιτικό ή στρατιωτικό, ενώ υπάρχει και ο όρος συνταγματικό πραξικόπημα. Πρόκειται για έννοια που έρχεται σε αντίθεση με την επανάσταση, η οποία προέρχεται από καταπιεζόμενες ομάδες πολιτών και αποσκοπεί στην επέκταση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
Διεθνώς, πραξικοπήματα ή απόπειρες πραξικοπημάτων εκδηλώνονται συνήθως σε χώρες με πολιτική αστάθεια αλλά και οικονομικά προβλήματα


Εκφράσεις
Στην ελληνική δημώδη γλώσσα ο όρος "πραξικόπημα" λαμβάνει και άλλες ερμηνείες, πάντα όμως ως τετελεσμένο γεγονός όπως π.χ.:
  1. Στη μεν μάγκικη ως πραξικόπημα χαρακτηρίζεται μεγάλη συμπλοκή συμμοριών με τραυματισμούς ακόμη και θανάτους, που συνοδεύεται συνηθέστερα και με καταστροφές του χώρου συμπλοκής ή ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων. Τέτοια "πραξικοπήματα" προπολεμικά, στην Αθήνα, ήταν συνήθη στις πλατείες Ομόνοιας, Βάθης, , στην οδό Αθηνάς, στο Μεταξουργείο, στο Βοτανικό κ.α. και ειδικότερα στον Πειραιά (Τρούμπα, Δραπετσώνα κ.ά.). Συνώνυμος όρος είναι και το λεγόμενο "ξεκαθάρισμα", και περισσότερο γνωστό δημοσιογραφικά "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".
  2. Στη δε γλώσσα των "βαρελοφρόνων" (μπεκρήδων) ως πραξικόπημα χαρακτηρίζεται η κατάσταση μέθης όπου υφίσταται μεν επαφή με το περιβάλλον αλλά φανταστικού κόσμου. Χαρακτηριστική φράση: «μπεκρουλιάζουν απ΄ το μεσημέρι κι΄ έκαναν πραξικόπημα», ή συνώνυμα «σχημάτισαν κυβέρνηση».

3 σχόλια:

zep είπε...

Ειπε το εχτες στους τιτλους το ΡΙΚ αλλα στο ρεπορταζ εν ακουσα τιποτε σχετικο (!).

Ετο ιντα που τους καφκει.

Καταλαβουν οι συναγερμικοι οτι εσσυμαχησαν για να θαψουν την λυση?

Τωρα να δουμε τελος του μηνος αν χαπαρησουν

Τακης είπε...

Προσωπικα εχασα τους.

-Λαλουν οτι δεν ισχυει το πολιτικο πραξικοπημα επειδη εχουμεν δημοκρατια.

-Τζαι μετα ζητουν να αλλαξουν την κυβερνηση επειδη δεν εχουμεν δημοκρατια.

Τελικα ισχυει τι; Το πρωτον ή το δευτερο.
***********

ΑΑααχ τζαι εγω που θελω να καμω το "πολιτικο κραξικοπημα" ιντα πολιτευμα να περιμενω; :-S

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ζεπ τζιαι Τάκη καλημερίζω! Στο φεστιβάλ επήεται;;;!!! Α;!! (κάμνω τζι' έλεγχον, άμπα τζιαι χάσω!!! )

Ζεπ, έχω την αίσθησην ότι το θέμαν έννεν το θάψιμον μιας οποιασδήποτε λύσης, αλλά το θάψιμον λύσης που εν ανταοκρίνεται στο ήντα μπου θέλουν τζιαι προωθούν. Είμαι περίεργη να δω ποιά εννάν η αντίδραση, αν πρώτην του Νιόβρη ανακοινωθεί πολυμερής/ διεθνής;!

Τάκη, εν σου συμβαίνει τίποτε, μεν ανησυχείς! Έννεν εσύ που τους έχασες! Εν οι ίδιοι που εχάσαν τον εαυτόν τους!

Κάμε εσού το πραξικόπημά σου τζιαι το πολίτευμα βρίσκουμεν το στην πορεία! Δαμέ εννά κολλήσουμεν! Στο κάτω κάτω εφευβρίσκεις τζιαι τζιυνούρκον!