Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Παγκύπρια Συναυλία "Πάνω απ΄όλα η Κύπρος" για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔευτέρα, 24 Οκτωβρίου · 8:30μμ - 11:30μμ - Τάφρος Da Villa, Λευκωσία

Διοργανωτής: Κίνηση Πολιτισμού
Ομιλητής: Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας

Είσοδος ελεύθερη

Πάνω απ’ όλα η Κύπρος.


Πρέπει να δούμε ψύχραιμα τι μας επιτάσσουν οι καιροί. Δεν είναι εχθρός ο αδελφός μας. Είναι η κατοχή και η διαίρεση, η οικονομική κρίση, οι επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων, η ανεργία, οι νοσηρές καταστάσεις στο σύστημα ενός γραφειοκρατικού και δυσκίνητου κρατικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα μπροστά μας είναι οι μεγάλες προκλήσεις της ενέργειας, του φυσικού αερίου, της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τυχόν αποσταθεροποίηση, διάλυση και διχαστικό κλίμα αυτήν την περίοδο σημαίνει οριστικοποίηση της διχοτόμησης με απόδοση της ευθύνης στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, σημαίνει επιδείνωση της οικονομίας, σημαίνει αποτυχία στους στόχους της Κύπρου, τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ας υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τον πρόεδρο τους θεσμούς και το σύνταγμα, μόνη διέξοδο τις κρίσιμες μέρες που περνούμε. Με καταφύγιο κι ελπίδα στις αρετές και τις αξίες αυτού του λαού. Προσδοκώντας ενωμένοι να ξαναδούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους δρόμους και τις πλατείες της αγαπημένης μας πατρίδας

“Πάνω απ’ ΟΛΑ η ΚΥΠΡΟΣ”
μαζί μας 30 και πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο τραγουδούν αφιλοκερδώς για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι καλλιτέχνες κατά αλφαβητική σειρά:
Ουμούτ Αλμπαϊράκ, Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Κούλλης Θεοδώρου, Κώστας Θωμαΐδης, Μελίνα Κανά, Πάνος Κατσιμίχα, Χάρης Κατσιμίχα, Τάνια Κικίδου, “KollektivA”, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κούτρας, Βούλλα Κωνσταντίνου, Βασίλης Λέκας, Δημήτρης Μακρής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, “Όναρ”, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Μάνος Πυροβολάκης, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Φανής.

Η Χαρούλα Αλεξίου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Χρίστος Λεοντής, ο Γιάννης Χαρούλης και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες θα στείλουν τις ευχές, τη συμπαράταξη και υποστήριξη τους σε μηνύματα!

Απόδοση ποίησης: Κώστας Καζάκος - Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Διεύθυνση ορχήστρας: Ρένος ΤσόκκοςΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

Εμείς οι άνθρωποι του πνεύματος, της επιστήμης και του πολιτισμού υψώνουμε σήμερα τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Παρατηρούμε με αγωνία το λαό μας να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου διχασμού. Ακούμε τα τύμπανα του φανατισμού και του μίσους να είναι ξανά στο ρυθμό στις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων. Που θα βαδίσουμε αδέλφια ξανά; Πόσες φορές θα καταστρέψουμε αυτόν τον τόπο; Θα τυφλωθούμε ξανά από εμπρηστικές δηλώσεις, συνθήματα και υστερία πολέμου αλληλοεξόντωσης που ενορχηστρωμένα και εργολαβικά κάποιοι πολιτικοί και τα πλείστα ΜΜΕ υποβάλλουν υπηρετώντας τις πιο ιδιοτελείς και άθλιες σκοπιμότητες;

Πάνω απ’ όλα η Κύπρος. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα τι μας επιτάσσουν οι καιροί.

Δεν είναι εχθρός ο αδελφός μας. Είναι η κατοχή και η διαίρεση, η οικονομική κρίση, οι επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων, η ανεργία για χιλιάδες συμπατριώτες μας, οι νοσηρές καταστάσεις στο σύστημα ενός γραφειοκρατικού και δυσκίνητου κρατικού μηχανισμού που κάθε τόσο πυορροεί, ταλαιπωρώντας ή σκοτώνοντας συμπατριώτες μας.

Ταυτόχρονα μπροστά μας είναι οι μεγάλες προκλήσεις της ενέργειας και του φυσικού αερίου, που πρέπει να αξιοποιήσουμε και της διοργάνωσης της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τυχόν αποσταθεροποίηση, διάλυση και διχαστικό κλίμα αυτήν την περίοδο σημαίνει οριστικοποίηση της διχοτόμησης με απόδοση της ευθύνης στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, σημαίνει επιδείνωση της οικονομίας, σημαίνει αποτυχία στους στόχους της Κύπρου, τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.
Η αποτροπή τέτοιας εφιαλτικής προοπτικής ενώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Ας εργαστούμε ενωμένοι με πάθος για την ωραία υπόθεση αυτού του τόπου. Αντιμέτωποι με κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό ας θωρακίσουμε την πλευρά μας. Δεν ξεγράφουμε τη μισή μας πατρίδα και την προοπτική της επανένωσης.

Για να προλάβουμε νέες καταστροφές και τραγωδίες ας δώσουμε όλη μας την ενέργεια στο σχεδιασμό και την αποφασιστικότητα σε τομές και αλλαγές στο δυσκίνητο σύστημα διοίκησης. Και ας επιστρέψουμε στη λογική και τον πολιτισμένο διάλογο.

Το τελευταίο διάστημα είδαμε το τέρας της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ να τρομοκρατεί και να καλλιεργεί μαζική ψύχωση, απειλώντας τη δημοκρατία και την ομαλότητα.

Τώρα, που σιγά-σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα φαίνεται πως η επιχείρηση αυτή με μια ταυτόχρονη άθλια στοχοποίηση του προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχουν προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία της Κύπρου. Ας γυρίσουμε την πλάτη στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και τη μετατροπή των τραγικών ειδήσεων σε reality-show που στήνουν δίχως όρια οι σύγχρονοι πειρατές των συνειδήσεων κι οι νοσταλγοί πολιτειακής ανωμαλίας.

Κι ας υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το σύνταγμα, μόνη διέξοδο τις κρίσιμες μέρες που περνούμε.

Με καταφύγιο κι ελπίδα στις αρετές και τις αξίες αυτού του λαού. Προσδοκώντας ενωμένοι να ξαναδούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους δρόμους και τις πλατείες της αγαπημένης μας πατρίδας.

Κίνηση Πολιτισμού
Λευκωσία, Οκτώβριος 2011


2 σχόλια:

zep είπε...

Ο_Ο

Ενναρτουν τουτοι ουλλοι?

Εγιω παντως εννα παω βουρητος

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα ....τζιαι της Σμύρνης ..τζιαι του Σάλεμ είπε...

Zep εφάντηστεις να πολιτογραφηθούν τούτοι ούλλοι;;;;;!!!!! Ππππιιιιιιιιιιιιι!!!!! :)

Κοντά που τα σκαλιά γύρεψε μια σκούπα (τζιήνον που λαλούσαν οι γιαγιάες 'σαρκάν'!), αν τη δεις, εννά είμαι τζιαμέ. Δίκλα πάνω τζιαι εννά δεις ένα ζέπ-ελιν! Τζιειπάνω εννά κάθουμαι για να έχω τζιαι θέαν! :)