Σελίδες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καλός, καλός ο σιήρος μας, εφκήκεν "χαλαζιάρης" .......

Με τούν' την παροιμία φαντάζουμαι τους διάφορούς κύκλους που είχαν τοποθετήσει τον κο. Σαρρή πάνω σε ένα βάθρο τζιαι σε κάποιες περιπτώσεις εθεοποιήσαν τον.

Εν είμαι οικονομολόγος για να ξέρω αν έκαμεν τη δουλειά του καλά. Με τα οικονομικά έννα τα πάω καλά γιατί ξεκινούμεν που διαφορετικήν βάση.....

Τούτον όμως που γίνεται πάλε,  θεωρώ το επιεικώς αισχρόν! 

Οι προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου εν ΔΙΚΕΣ του τζιαι κανενός άλλου! Τζιαι η συναίνεση στο σεξ εν νόμιμη που τα 16 (για τες γεναίτζιες μόνο!!!! στο βορρά). Με τούτον το γνώμονα, εν θεωρώ ότι εν παιδόφιλος, παρά φύσην, κτηνοβάτης ή ό,τι άλλο  χαρακτηρισμό ήθελεν αποδώσει ο πάλαι ποτέ Θεμιστοκλέους.

Τζιαι επειδή παντές τζιαι εβαλθήκαν οι πάντες να ...... εξουδετερώσουν κάθε ομοφυλόφιλον πολιτικόν παντές τζιαι εν μίασμα,  εκφράζω τζιαι γιω τη διαφωνία μου με την προώθησην της ανακοίνωσην τύπου της Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου ως την ελάχιστην υποστήριξην που θα μπορούσα να δώκω.





Λευκωσία, 15 Οκτωβρίου 2011
Δελτίο Τύπου

Η οργάνωση accept – ΛΟΑΤ Κύπρου καταδικάζει την «σύλληψη» τριών προσώπων από τις «αστυνομικές αρχές» του καθεστώτος της βόρειας Κύπρου, με την κατηγορία της ούτω καλούμενης «παρά φύση συνουσίας», που έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα, και καλεί την διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ασκήσουν άμεσα πιέσεις για άρση την κατηγοριών και σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που απαγορεύει διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την αρχή της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ορίζονται και από την ‘Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’. Καλούμε τις κατοχικές αρχές να αποσύρουν αμέσως τις κατηγορίες εναντίων των τριών προσώπων, να τερματίσουν την καταδίωξη και παρενόχληση ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και να σεβαστούν το δικαίωμα της ελεύθερης σεξουαλικής έκφρασης και να συμμορφωθούν με τους διεθνείς χάρτες βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε επίσης την διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία, να ασκήσουν πίεση ως προς την άρση των κατηγοριών των τριών αντρών, όπως και την κατάργηση όλων των διαδικασιών που ποινικοποιούν και τιμωρούν τις ερωτικές σχέσεις μεταξύ αντρών, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι τα κατεχόμενα είναι ευρωπαϊκό έδαφος που έχει ανασταλεί προς το παρόν το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέπεια της Τουρκικής εισβολής το 1974. Αναφέρουμε επίσης ότι ο «νόμος» με βάση τον οποίο έγινε η προσαγωγή των τριών αντρών είναι κατάλοιπο του αποικιοκρατικού νόμου που ποινικοποιούσε τον «σοδομισμό». Ο νόμος αυτός ίσχυε και στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά μετά από πολλές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανα της, τέθηκε εκτός του Ποινικού Κώδικα της Δημοκρατίας μόλις το 2000.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) η «αστυνομία» συνέλαβε 3 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και ένα Ελληνοκύπριο, τα οδήγησε ενώπιον ‘’δικαστηρίου’’ του ψευδοκράτους και εξέδωσε ‘’διάταγμα’’ τριήμερης κράτησης. Αυτά επιβεβαίωσε και με τις δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Μιχάλης Κατσουνωτός. Σημαντικό επίσης είναι ότι η λεγόμενη «αστυνομία» δεν είχε ένταλμα σύλληψης από πριν και ότι παραβίασε ιδιωτικό χώρο με αποτέλεσμα της παραβίασης του δικαιώματος της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής.

Παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην ελεύθερη αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο, από χθες μεταδίδουν πληροφορίες, ότι η ‘’σύλληψη’’ έγινε από την ‘’αστυνομία’’ στην βάση ερωτικού αδικήματος στο οποίο εμπλέκονται ανήλικοι. Με βάση τα γεγονότα το μικρότερο σε ηλικία άτομο το οποίο έχει συλληφθεί είναι 17 ετών. Σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ηλικία συναίνεσης για άνδρες και γυναίκες είναι τα 17 έτη. Άρα δεν τίθεται θέμα εμπλοκής ανηλίκων στην υπόθεση, αλλά συναινούντων ενηλίκων.

Με αφορμή αυτό, η οργάνωση μας καλεί όλα τα ΜΜΕ όπως συμμορφώνονται με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να μην μεταδίδουν πληροφορίες που δεν είναι διασταυρωμένες από έγκυρες πηγές. Επίσης, θα όφειλαν να προστατεύουν τους εμπλεκόμενους σε μια υπόθεση και να μην τους διασύρουν, αποκαλύπτοντας τα ονόματα, τα επαγγέλματα και τις φωτογραφίες τους πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η οργάνωση accept – ΛΟΑΤ Κύπρου επαναλαμβάνει τη βούληση της για την προάσπιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση σεξουαλικού προσανατολισμού, τόσο στην Κύπρο όσο και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αυτές παρατηρούνται, μέσω έμπρακτης (άμεσης ή έμμεσης) υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τις πρωτοβουλίες για καταπολέμηση των διακρίσεων.


Η οργάνωση Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου



2 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,

Έχω την ταπεινή άποψη ότι ο τίτλος της ανάρτησης σου δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο της και τα μηνύματα που θέλεις να μεταφέρεις: Δηλ. ότι, το τι κάμνει ο καθείς στην ερωτική του ζωή είναι αποκλειστικά προσωπικό του θέμα και καμία συσχέτιση δεν πρέπει να γίνεται μεταξύ της προσωπικής ερωτικής ζωής τού οποιουδήποτε με τις επαγγελματικές του ικανότητες και δραστηριότητες...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηη μου, είμαι της 'μεταγλώσσας' - αν μεν δω το ύφος του άλλου τζιαι έν ακούσω τον τόνο της φωνής μπορεί τζιαι να μεν καταλάβω ήντα μπου μου λαλεί. Όταν άκουα στες ειδήσεις εψές "την είδηση" τούτην την εικόνα που επλάθαν εις το νου - τούντο μήνυμα εισέπραττα. Μέχρι πριν μιαν εβτομάδα, ο κος. Σαρρής ήταν τζιείνος που εκαλούσαν στες εκπομπές για την οικονομία, τωρά για ποιον λόγο έπρεπεν να γίνει τόσο θέμα η προσωπική του ζωή; Τι άλλαξεν σε τζιήνον, δηλαδή; Αν μ'αρωτάς, τίποτε!