Σελίδες

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια;!

.... κοστίζει πέντε οδηγούς, δκυο ιδιαιτέρες, παραχώρηση γης που έννενν δική σου, κουπόνια των 150 ευρώ για ψούμνισμα μιαν ημέραν πριν τες εκλογές, τραπεζώματα μέχρι να ξεράσει κάποιος τζιαι πάνω απ΄όλα λάσπη! Πολλή λάσπη σε σημείο που να σε χώννει, να μεν αναπνέεις τζιαι να σε σώζει η αισχρότητά σου!


Τούτον έγραψα το πριν τρεις ημέρες για έναν άνθρωπον στον οποίον επίστεψα τζιαι πιστεύκω, με τον οποίο θα εμπόριεν ο κόσμος να βιώσει θαύματα! Ο κόσμος επροτίμησεν τη λάσπην που τα θαύματα τζιαι τούτον ίσως τελικά του αξίζει γιατί ούλλοι πιερώννουμεν τες επιλογές μας!

Η αξιοπρέπεια τζιαι η ποιότητα όμως κάμνουν τη διαφορά!


"Αρφούϊν" για σένα με αγάπη...... Τζι' η μετοίκηση εν πιο κοντά απ' όσον επίστευκα ποττέ!


10 + 10000 λόγοι!

1.       Η υποστήριξη που διασφαλίζεται για το "αρφούϊν" μέσα από την ομάδα δημοτών που το υποστηρίζει προέρχεται από κάθε ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο χωρίς να έχει την ανάγκη να προβάλει την ό,ποια ανεξαρτησία. Η υποστήριξη από ανθρώπους όλων των κομματικών χώρων όντας υποψήφιος με .@$%&# για το πριγκιπάτο καταδεικνύει ότι στο πρόσωπό του διαφαίνεται η εμπιστοσύνης της οποίας τυγχάνει χωρίς να αποποιείται τις προσωπικές πολιτικές του πεποιθήσεις και χωρίς χαμελαιοντισμούς. Αυτό ονομάζεται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!

2.       Η ηλικία δεν αποτελεί απαραίτητα γνώμονα για εμπειρία και βιωματική γνώση. Η εμπειρία διαφαίνεται μέσα από την πολύχρονη εμπλοκή του στα κοινά και εκτός της περιοχής  που του παρέχει τη δυνατότητα να διαβλέπει συγκριτικά τις δυνατότητες και τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στο πριγιπάτο

3.       Το επιχείρημα παραλαβής κοινότητας και παράδοσης δήμου, ισοπεδώνει και μηδενίζει τη λαϊκή ετυμηγορία για να μετεξελιχθεί το πριγκιπάτο σε δήμο, αφού αυτό προέκυψε μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος. Οι κάτοικοι του πριγκιπάτου ήταν αυτοί που εντόπισαν την ανάγκη για μετεξέλιξη και την μετουσίωσαν με την απόφασή τους!

4.       Η σημαντικότητα του έργου του κάθε αιρετού από το λαό αποτελεί την εικόνα και την εξέλιξη που ο κάθε δημότης αλλά και μη δημότης εντοπίζει στην καθημερινότητά του. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πριγικάτο ενός δήμου των "άπειρων" κατοίκων αντικατοπτρίζει την εξέλιξη των τελευταίων 10 χρόνων και αποτελεί την αποτελεσματικότητα του έργου που επράχθη.

5.       Η ανθρωπιά και προσιτότητα δεν αποτελούν χαρακτηριστικά τα οποία ο κάθε ένας αποδίδει στον εαυτό του, αλλά απορρέουν από την ενσυνείδητη γνώση των ανθρώπων που επωφελούνται από αυτά και άλλα χαρακτηριστικά. Η ανθρωπιά και προσιτότητα δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν κάποιον περιστασιακά και κυρίως προεκλογικά. Αποτελούν αρχές που διέπουν την καθημερινή του στάση απέναντι σε όλους τους ανθρώπους είτε αποφασίσουν να τον εμπιστευτούν με τη ψήφο τους είτε όχι

6.       Η διαφάνεια και η συλλογικότητα έχει αξία μόνο αν γίνεται πράξη αντί προεκλογικό σλόγκαν! Η διαφάνεια και η συλλογικότητα διαφαίνεται μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα που διασαφηνίζει ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ με τον οποίο θα εφαρμοστούν και με την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών που θα τις προωθούν. Τη διαφάνεια και συλλογικότητα διασφαλίζει ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ, μέσα από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους άμεσα ενδιαφερομένους κάτι το οποίο έγινε ήδη πράξη από το υποψήφιο "αρφούϊν"

7.       Η οικονομική διαχείριση δεν μπορεί να αποτελεί ισχυρισμό πλεονεκτήματος έναντι ενός ανθυποψηφίου! Ο ορθολογισμός και η διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης αποτελούν το κλειδί για υγιή οικονομικά σε ένα δήμο! Και πάλι διαφαίνονται μέσα από το πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου αλλά και τη γενικότερη δράση ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο εν τω μέσω της παγκόσμια οικονομικής κρίσης που πλήττει και την Κύπρο. Η επιτυχής οικονομική διαχείριση ορίζεται μέσα από τα αποτελέσματα ελέγχου του γραφείου της Γενικού Ελεγκτή.

8.       Η προάσπιση της αξιοκρατίας διασφαλίζεται μέσα από δημοκρατικούς θεσμούς και δεν μπορεί να αποτελέσει το προνόμιο μιας μονάδας. Η αξιοκρατία δεν προασπίζεται με διαμοιρασμό της κρατικής γης που δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός άλλου πέραν από το ίδιο το κράτος. Η αξιοκρατία δεν προασπίζεται με υποσχέσεις εργοδότησης εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία και βιοποριστική ανάγκη ανθρώπων ανυποψίαστων

9.       Η καταδεκτικότητα αποδεικνύεται μόνο στην πράξη και κυρίως με το σεβασμό στην αξιοπρέπεια και προϋποθέτει αυτοσεβασμό που αποτελεί καθημερινή ένδειξη

10.   Ο χρόνος που μπορεί να διατεθεί από τον κάθε υποψήφιο δεν αποδεικνύει την ποιότητα και αποδοτικότητα, ούτε την εργατικότητα και ανιδιοτέλεια. Ο δήμος του "πριγκιπάτου" έχει ανάγκη από οργάνωση, δημιουργία συνεργειών με τα οργανωμένα σύνολα και άτυπες ομάδες με εφαρμόσιμες προτάσεις και υλοποιήσιμες εισηγήσεις, στα πλαίσια του δυνατού εντός των χρονικών πλαισίων της θητείας του ατόμου που θα εκλεγεί

11.   Δεν υπάρχει αγαπόμετρο για να μπορεί να διαπιστωθεί το νοιάξιμο για τους ανθρώπους και τον τόπο! Η αγάπη και το νοιάξιμο για το "πριγκηπάτο" αποδεικνύεται από την εικόνα που έχει το "πριγκηπάτο", διασφαλίζεται από τη συναίνεση που επιτυγχάνεται με ομάδες ενδιαφερομένων, διασφαλίζεται με τις επιτυχίες που καταλήγουν να απολαμβάνουν όλοι οι δημότες και αξιολογείται από αυτούς,

12.   Η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα διέρχεται περίοδο μεταρρυθμίσεων και θεσμικών μεταβολών. Η προσωποπαγεία δεν αποτελεί τον ισχυρότερο σύμμαχο της αλλαγής. Η εξέλιξη απαιτεί νέα πνοή, νέο πνεύμα, φρέσκιες ιδέες και πολύμορφες εμπειρίες εντός και εκτός Κύπρου ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η υφιστάμενη κατάσταση και να διαγραφεί με συντονισμένες προσπάθειες μια πορεία που μπορεί να έχει επιτυχή κατάληξη

13.   Η ακεραιότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν χαρακτηριστικά που βιώνονται σε κάθε πτυχή της δράσης ενός ανθρώπου και αποδεικνύονται εμπεριστατωμένα όχι μέσα από τις αρχές τις οποίες κάποιος επικαλείται, αλλά μέσα από την πρακτική εφαρμογή τους σε κάθε τομέα της ζωής του.

14.   Ποια είναι τα απαιτούμενα καθήκοντα του Δημάρχου;! Ποιος υποψήφιος δήμαρχος εξήγησε στους δημότες τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει και πως η επιτυχής ανάληψή τους θα επηρεάσει τη ζωή τόσων ανθρώπων;

15.   Η αποδοχή εισηγήσεων και η εισήγηση λύσεων απορρέει μέσα από συμπεριφορές και αποδεικνύεται μέσα από τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν από τον κάθε υποψήφιο. Το ίδιο και η αξία που αποδίδεται στον κάθε δημότη ξεχωριστά και σε όλους ως ένα ενιαίο σύνολο.

16.   Η ανάγκη για προσφορά στα κοινά χρήζει οράματος. Ποιο όραμα είδατε να υλοποιείται μέχρι σήμερα;! Το δικό σας μήπως;!

17.   Κανένας δήμαρχος (τοπικός αιρετός «άρχοντας») δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο εάν δεν έχει κερδίσει και εμπνεύσει το σεβασμό των συνεργατών του, αν δεν θέτει ως μια από τις προτεραιότητές του την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας για το σύνολο των δημοτών και αν δεν αγγίζει κάθε ομάδα που αποτελεί την τοπική κοινωνία σκύβοντας πάνω από τις ιδιαιτερότητές της με σεβασμό και προσήλωση.


4 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Πάλε θα σχολιάσω πρώτη.

Δεν αφορά καμιά προσωπική ήττα, το τι εγινε σήμερα για κανένα.

Είναι ο καπιταλισμός,ηλίθιε που λαλεί τζαι ο Μπογιόπουλος, αλλά συνήθως βάλλουμεν τους δεξιούς να το μάθουν τούτο.

Εν τζαιρός να το μάθουμε τζαι εμείς. Εν αιώνες που η αξιοπρέπεια γονατίζει μπροστά στην ανάγκη τζαι κάποτε την έλλειψη οραμάτων πέραν που το στομάσιη.

Ας μεν μισήσουμεν τον τόπο μας. ας μισήσουμε πιο παραγωγικά τον καπιταλισμό που εν ταιρκάζει τζαι εν εκπληρώνει ποττέ κανένα καλό όραμα!

Ηταν αναπόφευκτο το τι θα εγίνετουν σήμερα. Σε ούλλην την ευρώπη η αριστερά εξαφανίζεται. Εν θα αποτελέσουμεν εξαίρεση αν δεν αγωνιστουμε. Εν οφελεί καμιά κενή αισιοδοξία πλέον για τη δύναμη της αριστεράς.

Το τέρας θωρεί μας μέσα στα μάθκια. Εννεν με το να το θωρούμεν γλυκα που θα μας λυπηθεί. Πρέπει να του φκάλουμεν τα μμάθκια του.

φιλιά πολλά στο πριγκιπάτο!

Ανώνυμος είπε...

Άραγες σου πόσα εκόστισεν η 'αξιοπρέπεια' στη Λευκωσία; Εν πολύ το χρήμα και πολλή η δύναμή του.
Α ρε Δις, τωρά τζιαι θα παρπατούμε τζιαι θα πίνουμε περήφανες στην παλιά πόλη. Πού ξέρεις, μπορεί να μπούμε τζιαι σε κανένα περιοδικό lifestyle, ποτζείνα που σίγουρα θα φιγουράρει ο νέος περήφανος δήμαρχος.

Γιρλάντα

Disdaimona είπε...

Εν τωρά που εν να κυκλοφορώ τέλεια σαν την κκιλιτζίρα! :)

Αφού τζείνοι χρησιμοποιούν τες πολιτικές του οικονομικού σοκ να χρησιμοποιήσουμεν τζαι εμείς τες πολιτικές του εμφανισιακού σοκ! :)

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Εν τζι' εν θέμα προσωπικής (ή προσωπικών) ήττας (ήττων!!!)

Αντιλαμβάννουμαι πλήρως τούτον που λαλείς Δεις. Τζιαι αν με δει τωρά το τέρας μες τα μάθκια μόνον γλυτζιην δειν ένθα δει τζιαι εννά φοηθεί να φύει! Δαμέ είσιεν άνθρωπο με υπόθεσην αννοικτήν για κατάχρηση τζιαι εφκήκεν! Τζιείνον που εν καταλάβω εν το κριτήριο; δηλαδή ούλλοι που τον εψηφίσαν θέλουν να γίνουνται καταχρήσεις π.χ.; Οξά επειδή εν όμορφος (περί ορέξεως κολοκόπιττα!)

Όσο για το εμφανισιακό σιοκ, τωρά τζιαι να πάει θα αφήκω το μαλιά άβαφτα να φαίνεται το έξτρα πρόωρο γκριζάρισμα, θα κυκλοφορώ σαν την έξτρα κιλιντζίρα τζιαι θα κορτώννω περήφανα! Γιατί η καθαριότητα ότι τζιαι νά΄νει!