Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το κτιν τζιαι το κτοσιέριν

 Τζιαι γιω κύριε Έρογλου που έν έχω "μάμμαν πατρίδαν";

Το "λαό" αρώτησες τον αν θέλει να συμμετάσχει στη δική σσου αξιολόγησην;


Έρογλου: «Σε περίπτωση μη λύση έχουμε κράτος και μητέρα-πατρίδα»

09 Μαρτίου 2012,

Sigmalive/ΚΥΠΕ http://cyprusnews.eu/sigma-live/51365


   Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα αξιολογήσουν την όλη κατάσταση με το «λαό» και θα προβούν στα αναγκαία βήματα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου σε συνάντησή του χθες στα κατεχόμενα με αντιπροσωπεία της Εργατικής Συντεχνίας Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Κέντρων Αναψυχής της Τουρκίας (TOLEYIS), η οποία ως επί το πλείστον αποτελείται από γυναίκες. Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στο ψευδοκράτος για σκοπούς αναψυχής.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου είπε ότι εάν προκύψει μια συμφωνία η οποία θα προνοεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τις σημερινές, τότε αυτή θα γίνει αποδεχτή από την τ/κ πλευρά. Αντίθετα, πρόσθεσε, το να υπογράψουν μια συμφωνία η οποία θα τους κάνει να αναζητούν αυτό που έχουν σήμερα (τη σημερινή κατάσταση), κάτι τέτοιο θα σημαίνει την καταστροφή του τ/κ «λαού».

Διεξάγουν, συνέχισε, τις συνομιλίες για να δουν κατά πόσο θα μπορέσει να ιδρυθεί ένα συνεταιρικό κράτος με τους Ε/κ, υπενθυμίζοντας ότι όλα τα κείμενα συμφωνίας έχουν απορριφθεί από τους Ε/κ, νοοτροπία που ακολουθεί ακόμη και ο σημερινός Ε/κ ηγέτης Δημήτρης Χριστόφιας, όπως είπε. «Θα συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες για ακόμη λίγο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που από αυτές δεν προκύψει αποτέλεσμα, σαφώς εμείς δεν είμαστε μετέωροι, αφού έχουμε το κράτος μας και τη μητέρα- πατρίδα μας».

Η συμφωνία που θα επιτευχθεί με συνεχείς υποχωρήσεις, δεν θα λογίζεται συμφωνία, ανέφερε ισχυριζόμενος ότι κάθε φορά που οι Ε/κ λένε «όχι», το θεωρούν σαν πλεονέκτημα για να υποβάλλουν νέα αιτήματα. Θα αποδεχθούν, πρόσθεσε, μετά χαράς μια συμφωνία, νοουμένου ότι αυτή δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος, θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες που επικρατούν στο νησί και θα είναι μόνιμη. Κατηγόρησε δε την ε/κ πλευρά ότι δεν δείχνει πρόθεση για λύση αφού απορρίπτει όλες τις λύσεις συμφωνίας που προτείνονται και αυτό είναι κάτι που η τ/κ πλευρά προσπαθεί να επεξηγήσει στον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο αυτός εθελοτυφλεί, κατά την έκφρασή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: