Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Αριστερό Κροσέ άλλως ακούω φωνές.... πάλε

Πριν λλίες μέρες, έφερεν ο Χριστόφιας ξανά στο προσκήνιο το Βαρώσι μετά που εκόπασαν αντιδράσεις που αφορούσαν το Σχέδιο Β τζιαι δημοσιεύματα της Μιλλιγιέτ που ακολουθούνταν που το παίζω-τζιαι-ξιπαίζω με τη Ζαμάν. Η πρότασή του αφορά στο άννοιμαν των Βαρωσιών (είσιεν αντιδράσεις γιατί αναφερτήκαν «τα Βαρώσια» τζιαι όϊ η «Αμμόχωστος», παντές τζιαι μιλούμεν για διαφορετικές περιοχές) υπό την εποπτεία των Η.Ε, το άννοιμαν του λιμανιού υπό την επίβλεψην της Ε.Ε. τζιαι ως αντάλλαγμα «προσφέρεται» το άννοιμαν κεφαλαίων για την ενταξιακήν πορείαν της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, ο Γκιούλ-ης  που εβρέθην με τον Μπάνκη είπεν ότι εννά θέσει εναλλακτικές αμμέν υπάρξει κατάληξη τζιαι εχαρακτήρισεν τον πράμαν «χάσιμον χρόνου»

Τα κυπριακά ΜΜΕ ετηρήσαν σιγήν ιχθύως για το θέμαν (για να το θέσω καλλύττερα, εν εκατάφερα να έβρω τίποτε σχετικόν τζιαι το μόνον που είχα ακούσει εν κάτιτις στα τρέϊλερ ειδήσεων του σίγμα), πέραν που άρθρο της Γνώμης με τίτλον Δυναμική λύσης δημιουργεί η πρόταση του Προέδρου για την Αμμόχωστο τζιαι την Offsite (Ου Γριστόςςςςς!!!! ). Σύμφωνα με την τελευταίαν η πρόταση Χριστόφια εν πακέτο (κατά το εμείς οι δκυο πάμεν πακέττον, οοοο) τζιαι στηρίζεται σε τρεις άξονες (κατά το Σκέδιον Β έναν πράμαν):


«Α. Ταυτόχρονη συζήτηση του περιουσιακού με τις εδαφικές αναπροσαρμογές και το κεφάλαιο των εποίκων. Αυτό θα διευκολύνει τη δύσκολη και περίπλοκη συζήτηση του περιουσιακού. Β. Παράδοση της Αμμοχώστου με βάση το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε., με αντάλλαγμα το άνοιγμα του λιμανιού της πόλης υπο την Ε.Ε. για έναρξη εμπορίου με τους Τ/κ, διευκολύνοντας την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Γ. Σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης όταν υπάρξει «ακτίνα συμφωνίας»  με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ε.Ε., των εγγυητριών δυνάμεων, της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δύο κοινοτήτων».


Όπως λαλεί η Γνώμη, ο Στέφος  μιλώντας σε επιστημονικήν ημερίδαν του πάλαι ποτέ Ομίλου Τουρκολογικών τζιαι Ανατολικών ερευνών (Μάριεεεεε, ακούεις; J Επανέκαμψεν! Μετά που σχεδόν μιαν εικοσαετίαν!) εσχολίασεν ότι η πολιτική του Χριστόφκια εν ενεργητική αφού επιδιώκει μέσα που πρωτοβουλίες τζιαι προτάσεις να δημιουργήσει δυναμικές ώστε ν’αννοίξει «ο δρόμος προς τη λύση» τζιαι «η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» μπορεί ν’αν «μοχλός» προς μιαν τέθκοιαν κατεύθυνση. Εχαρακτήρισεν ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟΝ (πολλά ενδιαφέρον τούτον τζιαι ο χαρακτηρισμός τζιαι η λέξη που εχρησιμοποιήθην τζιαι πολλά άλλα που έν’ νναιν του παρόντος) για το «ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει πολιτική στο Κυπριακό και να συνεργαστεί για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ» όπως τζιαι στο άλλον «ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν έχει κανένα ρόλο να διαδραματίσει στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού»


Να αθθυμήσω ότι τούτη, εν παλιά πρόταση που το 2010, η οποία εξαναήρτεν στο φως τηςδημοσιότητας μετά το καρκασιαλλίκκιν Μιλλιγιέτ

Η κουβέντα εσυνεχίστειν τζιαι στο Φεστιβάλ της Φράουλας στη Δερύνεια, με έναν πολλά χαρακτηριστικόν τρόπον: ”Εύχομαι σύντομα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας όποιος και να είναι να εγκαινιάσει μια λεωφόρο από τη Δερύνεια μέχρι την πόλη των Βαρωσίων”.

Ο Έρογλου μόλις το άκουσεν είπεν το ηρωϊκόν «This is Sparta” σε ερόγλουαν βερσιόν που εμεταφράστειν «Το Βαρώσι είναι κομμάτι της ‘ΤΔΒΚ’ », διαψεύδοντας τα σχέδια Β, Γ τζιαι Ω, ως αβάσιμα αφού οτιδήποτε σε σχέση με το Βαρώσιν εννά αποτελέσει μέρος της συνολικής λύσης.

Ου μας τες σιήλλιες θεές, εσυγχίσσαν με δαμέ!  Αλλάξαν οι ρόλοι, ενεκατώσαν τες ατάκες τζι’ εμπλέξαν τα μούσια τους.

Αν ήμουν δημοσιογράφα τζιαι επαρουσιάζουνταν απανωτά τούτα ούλλα, ήταν να γράφω ρεπορτάζια για εβτομάες χωρίς απαραίτητα σειράν προτεραιότητας ή ό,ποιαν ιεραρχίαν:

-          Κυπριακόν

-          Πολιτικά – Προεδρολογία τζιαι όϊ μόνον

-          Οικονομικά

-          Διεθνή - γεννικόττερα τζιαι Ε.Ε ειδικόττερα, έσιει τζιαι μιαν προεδρίαν να μεν το ξιάννουμεν

-          Γκαζολογίαν - ενεργειακά

-          Παιδείαν

-          Γεωγραφίαν – τζιαι περιφερειακήν πολιτικήν

-          Αθλητικά με λλίον παρατράβημαν

-          Πολιτιστικά τζιαι πολιτισμικά

-          Αστρολογίαν – επιβεβαιώσεις

-          Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες (αν μμεν παινέψω το «σπίτι» μου....)

Όμως, οι ειδήσεις τούτες, προφανώς, επεράσαν ξώπετσα, ξωφαλτσα τζιαι λοιπά ξω-. Το ευρω-παναϋρό πράμαν επήρεν παραπάνω διαστάσεις τζιαι είσιεν παραπάνω κάλυψην. Τζιαι το κυριόττερον εν είμαι δημοσιογράφα.

Εννά μεταφέρω το τελευταίον απόφθεγμα της Ανεμοδαρμένα Ύψη αυτούσιον:

«Όϊ αγάπη μου! Έν’ νναι εσύ που εν προσαρμόζεσαι! Εν το περιβάλλον που εν προσαρμόζεται σε σέναν γιατί εν καταλάβει!»

Πάρτε μια Σπόντα που τη Δέφτερην Ανάγνωσην να φκάλω τ’ άχτιν μου:

  • Η αναβολή απόφασης του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές για τα μέσα του Ιούλη μπορεί να είναι και ενδιαφέρουσα – συμπίπτει βέβαια με την Προεδρία της Ε.Ε., αλλά συμπίπτει και με το ξεκαθάρισμα των τουρκικών θέσεων και προθέσεων σε σχέση με την Προεδρία και τα εν δυνάμει «σχέδια Β».


Δεν υπάρχουν σχόλια: