Σελίδες

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Διακοπή: Παν-Φε

Διακόπτουμεν τη ροή  του προγράμματός μας μετά που special request του Ταπαγούφη να μιλήσουμεν για τα φεγγάρκα τ' Αούστου (τζιαι όϊ μόνον, λαλώ εγιώ)

Γράφω τζιαι θωρώ το: Ένα ολοκότσιηνος δίσκος ν' αρμενίζει. Πολλή ομορκιά. Αλόπως εν που τα πιο όμορφα φεγγάρκα τούτα τ' Αούστου.

Σήμερα ήταν η ολοκλήρωση του "επιτεύγματος" του προχτεσινού - που ενίσχυσεν το έμφυτο χαϊλλίκκιν. Ο 'θεός' εν αυταπόδεικτος - εν θα ξαναπώ ευχαριστώ, πλέον μεινίσκει η πρακτική εφαρμογή του ευχαριστώ- σίουρα όμως το αποτέλεσμαν εν θα ήταν τούτον που ένει - τζιαι κυρίως τούτον που εννά γινεί - χωρίς την πολύτιμη συμβολήν του. Αν παίξει σ΄ τούν' την υπόθεσην τζιαι τ' αρφούϊν, να παίξουν τζιαι οι δκυο μικροί εξερευνητές, εννά μιλούμεν για κάτι πάααααρα πολλαααά καλό (να μεν πω ασύλληπτα καλόν τζιαι υπερβάλω)  - τζιείνον που λαλούμεν πέφτουν τα μματόκλαδά σου (λάμπουν βρε σαν τα λούλλουδα του κάμπου). Επειδή εννά πάρει χρόνια να τελειώσει, τωρά που εννά είμαι για να απολαύσω το τελικόν αποτέλεσμαν, ένει ξέρω. Άξια ποννά ζήσει ως τότε, σίουρα εννά έσιει κόσμον να το σιέρεται.

Πάντως το ότι η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε υπό το φως του φεγγαρκού τ' Αούστου, διά του πολλά καλές δονήσεις - που τες έσιει ενισχυμένες το φετινόν - Μεν ακούετε τες πελλάρες με τες υποβαθμίσεις τους S&P - καλάν αφού ξέρουν τούτοι οι "οίκοι" ότι συμβάλλουν στη δυνατότηταν ή μη δανειοδότησης μιας χώρας ήντα κέρδος έχουν να συμβάλουν σε τούτον; Τζιαι πόθθεν έχουν έσοδα για να κάμνουν τούντες "μελέτες αξιολόγησης"; Τζιαι αφού οι προβλέψεις τους συγκρούουνται με τζιείνους των Τρώει-κανεί, ποιό που τους δκυο να πιστέψω η οικονομολόγα;!

Λοιπόν εκτός που τες γεννικόττερα καλές δονήσεις το φετινόν φεγγάριν τ' Αούστου έσιει τζι' άλλα. Γίνεται στον υδροχόον - που εν ο  πλανήτης του οράματος τζιαι του ιδεαλισμού - τζιαι απέναντι που το λιοντάριν που τούτον σημαίνει ότι επηρεάζει τα "κοπάδκια" - κοινωνικά σύνολα.
Επειδή τωρά το λιοντάρι κάμνει σύνοδο με το Δία (που εν τζιαι οι δκυο του σταθερού σταυρού - λέγε με ξεροτζιεφαλιάν) επηρεάζουν τες πορείες των κοινωνικών συνόλων για αλλάγη τζιαι εξέλιξην. Η πορεία του Πλούτωνα τζιαι του Ουρανού που εν σε εξέλιξη τζιαι έχουν μια μοίρα διαφοράν πλησιάζουν στην κοντινόττερην απόστασήν τους το Σεπτέμβρη, κάτι που συμβαίνει ανά 7ετίαν (εφτά χρόνια φαούρας που λαλούσιν τζιαι επηρεάζουν τες αθρώπινες σχέσεις - γή πάττιν γή χάττιν). Παίζει τζιαι ο Χείρων στο παιγνίδιν που εν ο πλανήτης που ενθαρρύνει την αναγνώρισην των φόων για εξέλιξην. Τούτα ούλλα συμπαντικά συνθέτουν έναν πολλά ενδιαφέρον πλαίσιον αλλαγής με πισωπατήματα λόγω των φόων για εξέλιξην - τζιείνον που λαλούμεν ο φόος του άγνωστου. Πάντως ευνοούνται οι τάσεις για διακοπή των υφιστάμενων δομών τζιαι απεγκλωβισμό που τα τέλματα - πολλές δυνατότητες δαμέ.

Εξού τζιαι οι κοινωνικές αναταραχές, τζιαι οι συγκρούσεις της παλιάς κκελλές με τζιυνούρκες πιο συλλογικές ιδέες, τζιαι κυρίως ότι εν εδημιουργήθην δίκαια, δίκαια εννά ππέσει. Νικόλα μου, τζιαι Φούλλληη μου οϊμέεεεεεεεε! Αλί τζιαι τρισαλίιιιιιιιιιιιι, Μίνα μου έχεις άλογοοοοοοοοοοοοοοο, Μίνα μου έχεις βόδιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιν;!

Εν η καλλύττερη νύκτα πόψε για να φορτιστούν πολύτιμοι τζι' ημιπολύτιμοι λίθοι (ότι διαθέτει ο καθένας, δκιαμάντια τζιαι ρουμπίνια, αμέθυστοι τζιαι χαλαζίες), αλλά τζιαι αλατόπετρες, κρύσταλλοι κλπ. Αμμέν' νναιν 'καθαροί' οι λίθοι χρειάζουνται πλύμμαν πρώτα με θαλασσινόν αλατόνερον - ότι πρέπει πόψε για νυχτερινό μπανάκι - τζιαι ύστερα να παν για φόρτισμαν.

Τούν' το φεγγάριν, αθθυμίζει μου τον τζιαιρόν που ήμουν φοιτήτρια στην αλλοδαπήν τζιαι επιάνναν με "τα φεγγάρκα" μου, επήαιννα στο μπαρ της γειτονιάς - δκυο δρόμους πάρακάτω - που είσιεν πάρτι των πανσελήνων. Εκάθουμουν τζιαμέ, έπιννα τα ποτά μου, έπαιζα τζιαι κανάν μπιλιάρτον τζιαι εξιθώλοννεν ο νους. Εν είχα με έννοιαν αν με έπιαννεν νάκκον παραπάνω το ποτό ήνταλως ήταν να πάω έσσω γιατί άμα λαλούμεν δκυο δρόμους πάρακατω πρόκειται για καμιάν δεκαρκάν σπίθκια που αν αθθυμούμουν να κόψω στράταν που τη στοά εγίνετου δρόμος των πέντε σπιθκιών.

Πάντως η Έρση τζιαι ο Χριστόφκιας πρέπει να μ' ακούσασιν που τους ελάλουν πιο παλιά για τα σανταλόξυλα τζιαι τους δκυόσμιες, γιατί σήμερα απορρίφτηκεν που το Επαρχιακόν Δικαστήριον Λεμεσού η αγωγή που εκατάθεσεν η οικογένεια Ιωαννίδη - η δικαστίνα είπεν τους ότι εν στέκει υπόθεση ούτε τωρά, ούτε με τη λήξην της θητείας του (http://cyprusnews.eu/astra/447053-απορρίφθηκε-η-αγωγή-εναντίον-του-δ-χριστόφια-για-την-έκρηξη-στο-μαρί.html )

Λοιπόν, πόψε πολλύν τζιαιρίν άσπρο ν' άψει, πολλύν φόρτισμαν να ππέσσει για να προχωρήσει το πράμαν μπροστά. Αφού εννά γινεί πο' ννά γινεί τουλάχιστον να γινεί γληορόττερα με νάκκον κούντημαν παραπάνω. Όϊ καλό παίζουμεν!

Τζιαι να μεν ηξιχάννουμεν το Φεστιβάλ Jaz Φέγγαρος στη Λόφου! - 'Ντα έσιει τζι' άλλα φεγγαρκώτικα μουσικά, αλλά να μεν τα πω ούλλα τζιαι όπου πάω να κατεβαίννουν μιλιούνια! Πάντως, τα νούφαρα στη δοξαμένην ημιορεινά, εν θα τα χάσω

4 σχόλια:

postbabylon είπε...

ammanamou, pote enna perasei to feggarin na stamatisoun oi kafkaes mou?

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Λοιπόν σιόνα, ο ζυγός (κκούχχου, κκούχου) έσιει την τάσην να θέλει τον έλεγχο, λόγω ζιάσματος. Τούν ' το πράμαν πνίει το δίδυμον που εν που τη φύσην του όπου σ' έβρω τζι' όπου μ' έβρεις. Έσιει ο καθένας τη δουλειάν του, αν θεν να συνεχίσουν μαζίν.

Τες περιόδους που εν ανάδρομη η Αφροδίτη - τζιαι εν κάμποσον φέτη -επηρέαζει το δίδυμο στα ερωτικά του, τζιαι ο ανάδρομος Ουρανός το ζυγό στον ίδιο τομέα. Βασικά, αν δουλέψετε τα εσωτερικά σας τζιαι τα της σχέσης σας τζιαι φκάλετε το 2012, μεν φοάστε τίποτε. Εν δύσκολη περίοδος πάντως ως το Νιόβρη. Πολλή δουλειά τζι' υπομονή (ποιά το λαλεί το τελευταίον;!!!). Που σας εξαρτάται. Είπαμεν εν περίοδος ανατροπών (ως το 2014 που ξεκινούν τζιαι σταθεροποιούνται τζιαι "θεσμοθετούνται" οι αλλαγές που προκύπτουν) για ούλλους - γι' άλλους παραπάνω, γι' άλλους λλιόττερον. Τες μεγαλύττερες μεταβολές όμως τες παιρνούν οι θεσμοί. Εξού τζιαι το τι γίνεται γυρών μας.

Woofis είπε...

Φένκιου για τη διακοπήν του προγράμματος. Εν εκατάβα πολλά αλλά ήταν ψυχαγωγικόν nonetheless. Την ώραν που αναρτούσες ήμουν στην πρύμνην ενός πλοίου τζιαι εθωρούσα το φεγγάριν με το έταιρον ήμισυ (ημίσιη...no offense) τζιαι τα offspring μας. Ξαφνικά εμφανίστην μια μαυρίλλα συννεφκιά τζιαι εσιέπασεν το φεγγάριν για κανέναν τέταρτον. Μετά επετάχτηκεν εγκαίρως για το δεύτερον caipirinha τζιαι το τέταρτον senior service. Σημαίνουν τίποτε ούλλα τούτα;
Τούτα τα επαναφορτίσημα υλικά πε μου φορεί τα κανένας που πάνω που τα ρούχα, πουκάτω, χωρίς κλπ; Οξά εν μασά η αγωγιμότητα; Έτσι τζι' αλλιώς εγώ φορώ μόνον μιαν κουλλούραν χρυσαφκιάν πασ'το δαχτύλιν; Φορτίζεται τζιαι το γρουσάφιν οξά εχάσαμεν;
Άτε καλόν δεύτερον φεγγάριν του Αούστου να φτάσωμεν!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ταπαγούφη, εν καλά που εν εκατάλαβες αν ήταν ψυχαγωγική η διακοπή του προγράμματος.  Παρεπιπτόντως τζίεν’ το ‘ημίσιη’ στην παρένθεση εν φάουλ τζιαι στη θέση τουν ‘έταιρου ήμισυ’ ή αν μου ελάλεν έτσι ο δικός μου, ήταν να θωρείς το φεγγάριν τουλάχιστον μιαν εβτομάδα! 
Τα επαναφορτίσημα υλικά έν’ νναι ανάγκη να τα φορείς (παρόλον που εγιώ κάμνω το), μπορεί ς να τα έσιεις μες τη τσέντα (καλήν ώραν) ή σπίτιν (ακόμα καλλύττερη ώρα!) . Το χρυσάφιν τζιαι οι κουλλούρες φορτίζουνται μόνον με τον τρόπον που βρίσκει το κάθε ζευκάριν, άρα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Άτε τζιαι το επόμενον ελπίζω να εν καλλύττερον! 