Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πλασματικός Ορθολογισμός τζιαι Μικρός Πρίγκηπας

Την περασμένην Κυριακήν εξεκίνησε συζήτηση στο μπλογκ της Επανένωσης που είσιεν έναυσμα ένα βιτεούϊ μιου κυρίου που εσυμμετείχε στην Τρίτη Συνάντηση Κοινοτικής Ύπαρξης (μετάφραση που τον Αντώνη - Επιάμεν πάτον μα είσιεν τρύπαν http://patosmetrypav.blogspot.com/2011/01/toplumsal-varolus-mitingi.html που την θεωρώ/ φαίνεται μου ως η πιο σωστή που είδα). Στο βιτεούιν ο κύριος εκάλεν ούλλους τους Κυπ΄ραίους να "συναχτούμεν μαζί". Θωρώντας το, ο κόσμος που παρακολουθεί το μπλογκ εφάνηκεν που τα σχόλιά του ότι εν απογοητευμένος τζιαι ότι έχασεν ή έστω εκαταχώνιασεν πολλά βαθκιά την ελπίδαν του. Κατανοώ τζιαι σέβουμε τούντην στάσην. Εν μπορώ να τη συμμεριστώ αφού εν ενάντια στη φύση μου τζιαι σε τζιήνον που θεωρώ λόγον ύπαρξής μου.

Μαθαίνουμεν τρόπους να θωρούμεν τα πράματα γυρώ μας. Μαθαίνουμεν την "κοινή" λογική τζιαι να ερμηνεύκουμεν βάσην της. Ακραίον παράδειγμαν οι διάφοροι που φκαίννουν τζι' ωρίουνται για τα "επιδόματα" των "λαθρομεταναστών", χωρίς να σκεφτούν ότι αφού εν λαθραίοι εννά παν να καταδοθούν που μόνοι τους τζιαι να γραφτούν στο Γραφείον Ευημερίας;!! Αφού φέρνουμεν τόσον κόσμο για να μας κάμνει τες δουλειές μας τζιαι πολλές φορές εκμεταλλευκούμαστεν τον σε βαθμόν που έν παίρνει άλλον, ήνταλως πιάννουν επιδόματα ενώ εν γραμμένοι ως εργάτες; Αφού έχουμεν "άνοικτά" τα σύνορα για τους κοινοτικούς τζιαι ήρταν τα πλάσματα, δικαιούνται - όπως κάθε ένας που μας - να γραφτούν ως άνεργοι για επίδομα τζιαι στο Γραφείο Εξευρέσεως Εργασίας - έννεν λογικό να περιλαμβάνουνται στον υπολογισμό του ποσοστού ανεργίας;! (όπως εδιευκρινήστηκεν πρόσφατα που το συνολικόν αριθμό ανέργων, το 25% εν κοινοτικοί τζιαι 2% πρόσφυγες και άτομα που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας γενικόττερα). Ειδικά άμμαν πππέσουν θύματα εκμετάλλευσης ή τζιαι εμπορίας προσώπων τζιαι ππέσει η υπόθεση για γενικούς λόγους όπως με την απόφαση μιας πρόσφατης περίπτωσης που αφορούσεν μερικές δεκάδες πλάσματα - εν θα γραφτούν ως άνεργοι;

Τούτος ο τρόπος για μέναν εν επίπλαστος - όϊ υστερόβουλα ψεύτικος. Εν μια νοησιαρχία που βασίζεται στο τι θεωρεί ο καθένας μας πραγματισμό τζιαι ορθολογισμό. Έσιει να κάμει με τη γενικόττερην βιοθεωρίαν των ανθρώπων - τον τρόπον που  επιλέγουν να θωρούν τζιαι να ζιούν τη ζωή. Έννεν θέμα σωστού τζιαι λάθους. Ούτε αλήθκειας τζιαι ψέματος. Εν καθαρά θέμαν προσέγγισης τζιαι επιλογής. Τζιαι κυρίως φύσης.

Μπορεί να εξεπέρασα το σύνδρομον της Ραπουνζέλ, τζιήνον της Πολυάννας τζιαι κυρίως τζιήνον του Μικρού Πρίγκηπα με καμιάν δύναμην! "Βλέπει κανείς καλύτερα με την καρδιά. Τα ουσιώδη πράγματα είναι αόρατα για τα μάτια."

Τζιαι την Επανένωση, έτσι τη θωρώ. Τζιαι χρησιμοποιώ σπουδές τζιαι γνώσεις για να εκλογικεύκω τα ουσιώδη πράματα που εν αόρατα στα μμάθκια. Τα ουσιώδη πράματα που θωρώ τωρά έχουν να κάμουν με τους κύκλους της φύσης. Την αρμονία. ΄Εννεν αρμονία τζιαι ισορροπία τούτον που υπάρχει τωρά. Έννεν "φυσικό" - εν πλασματικό!

Την ημέραν που εξεκίνησεν η συζήτηση που προανέφερα, επαρακολούθησα προηγουμένως έναν ρεπορτάζ για την επέτειον της καταστροφής τυου Τσιέρνομπιλ. Έψαξα λλίον τζιαι ήβρα κάτι σχετικά βιτεούθκια (Chernobyl: Life in the Dead Zone).Τωρά που ανάλαβεν η Φύση, ο τόπος ξαναγίνεται παράδεισος - όπως πριν να πειράξει ο άθρωπος. Λαλούν ότι τωρά ζιουν τζιαμέ πάνω που εξήντα διαφορετικά είδη θηλαστικών όπως ο αγριόσιοιρος τζιαι η άλκη. Τα ζώα εν ραδιενεργά, το DNA τους εν άλλαξεν καθόλου τζιαι μετάλλαξη εβρέθηκεν μόνο σε ένα είδος σιελιονιού. Φιλοξενούνται δκιακόσια ογδόντα είδη πουλιών, κάποια που τούτα σπάνια ή απειλούμενα με εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να έσιει εξελικτεί σε "άσυλο" για φυτά τζιαι ζώα τζιαι πουλιά, κάποια που τούτα επιστεύκετουν ότι εξαφανιστήκαν.

Η Φύση στην ομαλήν κατάστασήν της αλλά τζιαι πληγωμένη ξαναγεννά, αναπτύσσεται τζιαι ευημερεί. Έτσι τζιαι' μεις δαμέ: Αναλαμβάνει η Φύση πλέον, τζι' η κουτσουλιά πας τον παγκόσμιο χάρτη που λέγεται Κύπρος τζιαι εν ο τόπος μας μπαίνει/ ένει στη διαδικασία να γίνει Τσιέρνομπιλ .... του σήμερα! Άσυλον ακόμα τζιαι για "είδη" που επιστεύκετουν ότι εξαφανιστήκαν!

Προς τέρψην των αφκιών τζιαι της ψυσιής -    http://www.youtube.com/watch?v=fqkI-3bOreg&feature=related

Προς τέρψην των μαθκιών τζιαι της ελπίδας - http://www.youtube.com/view_play_list?p=AB0249F9D9CAE9C3