Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ετραουδήσαν για να σμίξουν τον κόσμο 3



Syllalitirio_24.10.2011ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ με μεγάλη επιτυχία η συναυλία που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτισμού για την ενότητα.
Η συναυλία, με τη συμμετοχή πλειάδας Ελλαδιτών και Κυπρίων καλλιτεχνών οργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτισμού, υπό το γενικό σύνθημα «Πάνω από όλα η Κύπρος».
Προσφωνώντας τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συγκίνηση του για την παρουσία των καλλιτεχνών και του κόσμου, δηλώνοντας συγκινημένος, γιατί – όπως είπε – όλοι μαζί βαστούμε καλά.
Πριν ολοκληρώσει την ομιλία του κάλεσε και τον υπόλοιπο κυπριακό λαό σε ενότητα ως επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον όλων.
Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτισμού Ανδρέας Χρυσάνθου τόνισε ότι οι Κύπριοι δεν ξεγράφουν τη μισή τους πατρίδα και κάλεσε όλους σε ένα συνετό διάλογο, δηλώνοντας παρόν δίπλα στον Πρόεδρο Χριστόφια, την Κυβέρνηση και το λαό».
Ευχόμενος η συνάντηση της Νέας Υόρκης να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, κατέληξε λέγοντας ότι τα τραγούδια δεν πυροβολούνται, ούτε υποτάσσονται στις απειλές.
Στους εισερχόμενους στο στάδιο μοιραζόταν φυλλάδιο από τη συνέλευση που έγινε στις 23 Οκτωβρίου, «Των Παιδιών της Πλύστρας», στο οποίο παρατίθενται 8 «αντιφάσεις και αποσιωπήσεις» στο πόρισμα Πολυβίου για την έκρηξη στη ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι παρά τις τουρκικές απειλές και την αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες, ο αγώνας για το Κυπριακό θα συνεχισθεί μέχρι τη λύση, η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχισθεί και θα εντατικοποιηθεί η προετοιμασία για την Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε., διακήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Τόνισε ακόμα ότι ''η ενότητα είναι συλλογική ευθύνη, που πρέπει επιτέλους όλοι να αναλάβουμε'', υπογράμμισε πως ''δεν μπορεί την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το εσωτερικό μέτωπο να είναι κατακερματισμένο και να αμφισβητείται ο Πρόεδρος.
Δεν είναι δυνατό, τόνισε, να δέχεται ο Πρόεδρος συνεχώς πυρά, λες κι αυτός είναι ο αντίπαλος και όχι η κατοχή και η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι στον αγώνα του κυπριακού λαού για απαλλαγή από την κατοχή και τον εποικισμό και για επανένωση της Κύπρου, οι συνθήκες δεν είναι καλές, καθώς η Τουρκία έχει αναβαθμίσει την προκλητικότητά και την επιθετικότητά της και απειλεί απροκάλυπτα την Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ για εντοπισμό υδρογονανθράκων, σημειώνοντας πως «η τουρκική πλευρά είναι δυστυχώς αρνητική και στις συνομιλίες».
Η μη εποικοδομητική συμπεριφορά της γύρω από το τραπέζι των συνομιλιών περιορίζει τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού», συνέχισε, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τον αγώνα και να συμβιβαστούμε με την κατοχή και τη διχοτόμηση».
Αναφερόμενος στην ενότητα, ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι αυτή προϋποθέτει τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, το σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών, σεβασμό και υπεράσπιση των θεσμών.
Διευκρινίζοντας ότι ενότητα δεν σημαίνει ομοφωνία και συμφωνία επί όλων των θεμάτων και ότι διαφωνίες είναι υπαρκτές και θεμιτές, σημείωσε πως δεν μπορεί, όμως, να κυριαρχεί η ισοπεδωτική και καταστροφική κριτική που μηδενίζει τα πάντα και που προσπαθεί να δημιουργήσει την άδικη εντύπωση ότι τίποτα θετικό δεν γίνεται στη χώρα.
Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κύπρου δίνει τη μάχη εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, και του ελληνισμού γενικότερα, για τη λύτρωση από το μίασμα της κατοχής», συνέχισε, αναφέροντας πως «η μη στήριξη του Προέδρου δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για υλοποίηση του στόχου της λύσης και στέλλει λανθασμένα μηνύματα στο διεθνή χώρο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι διαισθανόμενοι την ευθύνη έναντι της Κύπρου, όλοι πρέπει να αναδείξουν αυτά που ενώνουν και όχι αυτά που χωρίζουν, προσθέτοντας ότι η συνέχιση της αντιπαράθεσης και της εφ’ όλης της ύλης σύγκρουσης ενισχύει την αποστροφή των πολιτών από την πολιτική και το πολιτικό σύστημα, τους απομακρύνει από τα κοινά αφήνοντας ένα κενό που τελικά συμπληρώνεται με το λαϊκισμό και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

8 σχόλια:

zep είπε...

Χαλοου,

καταπληκτικη η συναυλια τζιαι καταπληκτικος ο κοσμος.

Οι τραγουδιστες τζιαι η ορχηστρα ηταν αλανθαστοι. Εκαμε μου εντυπωση η ποιοτητα του ηχου, παντως τζιαι ακουες μουσικη που ηχογραφηθηκε σε στουντιο. Τζιαι φυσικα τα κοπελια στα μπουζουκια, τα ντραμς, κιθαρα και πιανο ειναι σπουδαιοι. Η καλυτερη συναυλια που επια ή ακουσα ποτε.

Συγκλονιστικος ο Λεκκας με το Μανα μου Ελλας, ο Χουλιαρας με το Παραπονεμενα Λογια, η Αναστασια Μουτσατσου με τον Βραχο βραχο τον καημο μου, ο Μαχαιριτσας με το Συγκατοικοι, ο Πασχαλιδης με την Μπαλαντα του κυρ Μεντιου, τζιαι οι Μικρουτσικος με τον Κουτρα τζιαι τον Βασιλη.

Ηταν ωραια, να διοργανωνουνται συναυλιες με τους ιδιους (τζιαι οποιον αλλο θελει να ερτει) συχνα τζιαι εννα πιεννω παντα βουρητος.

Αν εβρετε κανενα βιντεο με τη συναυλια πετε μας

Ο Μικρουτσικος εν λεβεντης

zep είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3-dZYg-x_D0

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Καλησπερίζω!

Εμέναν έμεινε μου η αρκή με την Μπεμπεδέλη τζιαι τον Καζάκο στην απαγγελία τζιαι μετά με τον Κούλη τζιαι την Umut

Ανώνυμος είπε...

Ζεπ, όντως, ήταν απίστευτα! Όσους είδα τζιάμε, πάντως, είπαν τζιαι τζείνοι ότι εν η καλύτερη συναυλία που επήαν ποττέ. Στο τέλος επέρασεν που δίπλα μας ο Καζάκος, εδώκαμεν του το σιέρι τζιαι είπαμεν του ευχαριστώ. Νομίζω ήταν η πιο θερμή χειραψία που έκαμα ποττέ μου.

Γιρλάντα

Ανώνυμος είπε...

A, τζιαι photos που το site της ΕΔΟΝ:

http://www.edon.org.cy/index.php/arxeio/fotografies/other-photos/drastirioties-other/844/

Γιρλάντα

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ρε Γιρλάντα μα ήντα μπου γίνεται;;!!! Αφήκαμεν την νέαν ελληνικήν τζιαι επιάμεν τα κυπριακά τωρά;;;!!! :)

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Τζιαι ...

http://www.youtube.com/watch?v=zpePx_os6lY&feature=share

Ανώνυμος είπε...

Έτσι... αρέσκει μου η εναλλαγή :-)
Εξαρτάται που την στιγμή...

Γιρλάντα