Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στο στρατοδικείο παραπέμπονται οι τρεις στρατιωτικοί βασανιστές του 18χρονου εθνοφρουρού

ASTRA - Τρίτη, 22 Νοέμβριου 2011 08:40


army_cyΣτο στρατοδικείο παραπέμπονται ένας μόνιμος στρατιωτικός και δύο ΕΠΥ για το βασανισμό 18χρονου εθνοφρουρού πριν από ένα μήνα σε στρατόπεδο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαραυγή η ανακριτική επιτροπή που συστάθηκε ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εθνικής φρουράς, διαπίστωσε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.
Για τα πειθαρχικά αδικήματα θα επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της εθνικής φρουράς και για τα ποινικά θα παραπεμφθούν στο στρατοδικείο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ίδρυση της Εθνικής Φρουράς.

Οι τρεις στρατιωτικοί κατηγορούνται ότι άσκησαν υπερβολική και εξευτελιστική βία εναντίον του στρατιώτη επειδή ζωγράφισε σε ένα χαρτί το τριφύλλι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τον τύλιξαν με πλαστική κολλητική ταινία σε όλο του το σώμα, ενώ ήταν εγχειρισμένος, τον έδεσαν σε καρέκλα και τον τοποθέτησαν με το κεφάλι προς τα κάτω σε βαρέλι.

Κατά τη διάρκεια των πράξεων τους, έβριζαν τον ίδιο και τους γονείς του, ενώ του έβαλαν και στο αφτί αναμμένο τσιγάρο.

Σύμφωνα πάντα με την υπόθεση, που έφερε στο φως η Χαραυγή, το βασανισμό του εθνοφρουρού παρακολουθούσαν και άλλοι μόνιμοι στρατιωτικοί, ένας εκ των οποίων με λίγη καθυστέρηση αφαίρεσε από το 18χρονο τις κολλητικές ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: