Σελίδες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ενδιαφέρον!

Ήβρα ενδιαφέρον τον τίτλο "Διώκουν τον Γιώργο Λιλλήκα ....", λόγω του τρίτου προσώπου πληθυντικού. Εδκιάβασα το άρθρον ως το τέλος (που δαμέ βασικά!) τζιαι εκατάλαβα την επιλογήν της λέξης άμαν είδα την τελευταίαν παράγραφον! Τούτον εν το ενδιαφέρον!

Τουλάχιστον για μένα!

Τζιαι ακόμα πιο ενδιαφέρον θα ήταν να υπήρχεν πρόσβαση στη δικογραφία..... χμμμμ



Καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις €1,8 εκατ.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 3:17 μμ


Ο κ. Λιλλήκας, ως πρώην υπουργός Εμπορίου, γίνεται τριτοδιάδικος σε αγωγή που κίνησε ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων εναντίον της κυβέρνησης.
Ο κ. Λιλλήκας, ως πρώην υπουργός Εμπορίου, γίνεται τριτοδιάδικος σε αγωγή που κίνησε ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων εναντίον της κυβέρνησης.
Λευκωσία: Πρωτοφανής δίωξη του Γιώργου Λιλλήκα για αποφάσεις του όταν ήταν υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γενικός Εισαγγελέας οδηγεί στο Δικαστήριο πρώην υπουργό ζητώντας να αναλάβει προσωπική αστική ευθύνη και να πληρώσει αποζημιώσεις (€1,8 εκατομμύρια) για απόφαση που έλαβε ασκώντας τα καθήκοντα του.

Με αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους, ο Γιώργος Λιλλήκας, ως πρώην υπουργός Εμπορίου γίνεται τριτοδιάδικος σε αγωγή που κίνησε ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων εναντίον της κυβέρνησης.

Οι αγελαδοτρόφοι διεκδικούν περίπου €1,8 εκατ. πλέον τόκους από την 1η Μαΐου 2004, στη βάση συμφωνίας που έκαναν με τον τότε υπουργό προκειμένου να αναλάβουν την εμπορία του γάλακτος, μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γενική Εισαγγελία αφού αναφέρει ότι ο κ. Λιλλήκας ενήργησε καθ’ υπέρβαση των εξουσιών του, διεκδικεί από τον ίδιο την καταβολή των όποιων αποζημιώσεων, εφόσον δικαιωθούν οι αγελαδοτρόφοι με την αγωγή που κατέθεσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Όμως, η συμφωνία αυτή δεν αφορά προσωπικά τον Γιώργο Λιλλήκα, αφού είχε εξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και είχε ληφθεί σχετική απόφαση, όπως ενημέρωσε τότε γραπτώς τους αγελαδοτρόφους ο αείμνηστος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος.

Η υπόθεση έχει απρόβλεπτες διαστάσεις και με όσους νομικούς και πολιτικούς συζητήσαμε το θέμα, θεωρούν ότι τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά ως πολιτική καταδίωξη του κ. Λιλλήκα, αλλά μέσω αυτής ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, αφού κανένας πρώην υπουργός ή πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να έχει προσωπική αστική ευθύνη για κυβερνητικές αποφάσεις, που πιθανό να ζήμιωσαν το δημόσιο.







 

8 σχόλια:

νεος είπε...

Ζάβαλλι μου, λλυει τον η μίλλα μου συντρόφισσα...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Θα καρτερώ να δω πάρακάτω! Ποιος εν ο δικηγόρος του είπαμεν;;!!! :)

Χαμάλης είπε...

Φαίνεται ότι εν η πρώτη φορά στην Κύπρον που έχομεν εισαγγελέαν . . . εισαγγελέαν!

Πάντως εγιώ εν την υπόθεσιν του Μαρί που καρτερώ. Έν με κόφτει για τον Λιλλήκκαν. Στο κάτω κάτω έν τζι' εν τζιείνος πον να πιερώσει τον λουαρκασμόν. Εν η γεναίκα του!

Ρε μάγισσα έν διρθώνεται λλίον το μπλοκ σου, να μεν εχρειάζεται να τραβούμεν την μπάρραν τζιεί τζιαί δα για να δούμεν ούλην την σελίδαν;

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Καλησπερίζω σε Χαμάλη!

Το μπλοκ μου εν ηξέρω αν "διορθώνεται"! :) Έσιει να κάμει νομίζω με το μέγεθος της οθόνης του κάθε κομπιούτου ή τα σέττινγκς. Έννά δω ήντα μπου μπόρω να κάμω μες το σαββατοκυρίακον - εννά θέλω να νεκατώσω ούσα ημιμαθής είπαμεν! :)

Τωρά που συναφέρνεις το Μαρίν .... ρε άμπα τζιαι... η τελευταία παράγραφος τζιαι το Μαρίν τζιαι ο Λιλλήκκας μόνον με έναν τρόπο συνδέουνται! Ξιου ξιου μμάτιν κακόν!!! Σανταλόξυλον τζιαι σπατζιά τζιαι λιβάνιν πιλέ!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω; Περίεργον πάντως που ο Λιλλήκκας έν ανακατώθηκεν πολλά τότες με τες τσιριλλιές σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

νεος είπε...

Ενεκατώθηκεν, έκαμε τζιαι διάλεξη, εκάλεσε τζιαι τους συγγενείς...για την παραίτηση βεβαίως-βεβαίως του προέδρου...
http://www.youtube.com/watch?v=DtTetrsjRK8&feature=player_embedded

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Τελευταία παράγραφος είπαμεν "....αφού κανένας πρώην υπουργός ή πρώην Πρ. της Δ., δεν μπορεί να έχει ΑΣΤΙΚΗ ευθύνη για κυβερνητικές αποφάσεις ....". Όπως το καταλάβω, σε περίπτωσην που η υπόθεση τούτη πετύχει, δημιουργείται αυτόματα προηγούμενον για ούλλους τους υπόλοιπους! τουλάχιστον για αστικήν ευθύνην. Κάποιοι συγγενείς των του Μαρί, έννεν για αστικήν ευθύνην που παίρνουν υπόθεση στο δικαστήριο κατά του Χριστόφια;;;!!!!! (αφού "εδικαίωθήκαν" για την "ποινικήν" ευθύνην με το Πολυπόρισμά;;)

Που την άλλη μπορεί τζιαι να αξιοποιηθεί θετικά η δημιουργία προηγούμενου γιατί αν πιάει κανένας τες ετήσιες και ειδικές εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μόνον ευθύνες μπόρει να δκιαβάσει μέσα!!!!

Βρωμεί μου μπαρούτι, δαμέ!

zep είπε...

Του Χριστοφια εν μπορουν να του καμουν τιποτε ουτε μετα τη ληξη της θητειας του. Αλλο οι υπουργοι. Ετσι λαλει το συνταγμα. Να πελλανουν.