Σελίδες

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εγχειρίδιο Διαχείρισης Δήμου (Μέρος Β') - Επίσης Αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη

Εννά πάω στο δεύτερο μέρος του εγχειριδίου διαχείρισης δήμου, επ' ευκαιρία του αθεράπευτου μαζοχισμού που εσυνεχίστηκεν εψές στο Σίγμα με την ..... μάχη των μαχών: Δήμος Λευκωσίας!


Έγραψεν στην προηγούμενην ανάρτηση (το πρώτο μέρος του εγχειριδίου) σε σχόλιον η Γιρλάντα ότι είσιεν deja vu! Όϊ πούλλα μου εν ήταν deja vu! Εθώρες τζιαι άκουες καλά! Ο Κων/νος Γιωρκάτζιης επαναλάμβαννεν εαυτώ χωρίς να αλλάξει ούτε τόνον σε τζιείνα που του εγράψαν να πει! Εν εξηγείται διαφορετικά κάποιος άνθρωπος να μπορεί να επαναλάβει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια επιχειρήματα με τον ίδιον ακριβώς τρόπον τζιαι τες ίδιες ακριβώς λέξεις που είπεν μιαν εβτομάδαν πριν! Εκτός τζιαι αν έσιει να κάμει με τζιείνον που αναφέρτηκεν ξανά: τη φωτογραφικήν μνήμη!

Γι' αυτόν εννά συνεχίσω με τον ίδιον τρόπο με χτες για να προσθέσω τζιαι τζιείνα που μου εφύαν/ επαρέλειψα:

6. "Προϋπολογισμός": Ο Προϋπολογισμός στους Δήμους (τζιαι όϊ μόνον!), "χωρίζεται" σε δκυο μέρη - τακτικός τζιαι αναπτυξιακός. Ο τακτικός περιλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα συνήθως τζιαι εν αφορά μόνον τους μισθούς αλλά γενικόττερα ούλλα τα κόστη για να λειτουργήσει ο δήμος τζιαι οι υπηρεσίες του: που τα σιερούθκια του συνδετήρα ως τα ενοίκια υποστατικών, τζιαι το κόστος για στούππωμα των λακκούφων. Ο αναπτυξιακός που την άλλη, περιλαμβάνει τα έξοδα για έργα ανάπτυξης. Για να καταλάβει ο κος Γιωρκάτζιης ήντα μπου εν τούτο, μπορεί να πάει στον Αναπτυξιακόν Προϋπολογισμό του Δήμου Στροβόλου,  τζιαι στον στον Αναπτυξιακό Προϋπολογισμό του Δήμου Λεμεσού (για το 2012 παρακαλώ).

Μα άκουσα καλά: Θέλεις να εν ο Προϋπολογισμός του Δήμου Λευκωσίας το 0.5% του Προϋπολογισμού του Κράτους;!!!!!

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός αναλύεται σε τρία χρόνια τζιαι περιλαμβάνει τζιαι τα έσοδα. π.χ. για το 2012 εννά πρέπει να περιλαμβάνει ούλλα τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έσοδα τζιαι έξοδα του 2010 (εν εύκολον να βρεθούν αφού εν κλειστοί οι λοαρκασμοί), το τρέχον έτος 2011 (εν εύκολον να βρεθούν τα στοιχεία γιατί πρέπει να φκαίννουν συνοπτικά ανά μήνα) τζιαι το προϋπολογιζόμενον έτος 2012 (το projected που λαλούν στα κυπριακά)

Σημείωση 2: Άλλον το δάνειον τζιαι άλλον η χρηματοδότηση (τούτον εν που την εχτεσινήν την εκπομπή του Σίγμα)! Εν τζιαι αδικώσε που ενηξέρεις κύριε Γιωρκάτζιη ήντα μπου εν το δάνειον! Γιατί άλλωστε να ξέρεις;! Να σου εξηγήσω μεν ανησυχεις: Το δάνειον εν τζιείνον που πάεις στην τράπεζα τζιαι βάλλεις υποθήκην έναν ακίνητον κατά προτίμησην, υπογράφουν τζιαι πεντέξι φίλοι τζιαι γνωστοί για να σε εγγυηθούν ότι εννά πιερώννεις τες δόσεις σου (το ποσόν δηλαδή που εννά πρέπει να πιερώννεις της τράπεζας κάθε μήναν ανελλιπώς), τζιαι στο τέλος πιερώννεις διπλάσια που τζιείνα που σου εδώκαν. Εννοείται αν εγκριθείς να πιάεις το δάνειο! Η χρηματοδότηση που την άλλην, εν άμαν σου ζητούν ΕΜΜΕΣΑ ανταλλάγματα, π.χ. διαφήμιση που εν το πιο ανώδυνο! Εν ηξέρω φυσικά αν δαμέ έθελες να πεις κάτι για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που την Ε.Ε. που πληροφορίες για τούτον εννά εύρεις στο πρώτο μέρος του εγχειριδίου.


7. Αναφέρτηκεν, επίσης, στην αποκέντρωση από μέρους της Πολιτείας τζιαι την αναβαθμισμένη σχέση κράτους με δήμο. Κε Γιωρκάτζιη, το κράτος επροχώρησεν τα τελευταία χρόνια σε μιαν μελέτην που ονομάζεται Μελέτη Αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποίαν εννά έβρεις ό,τι επιθυμεί η ψυσιή σου για τούτον το θέμαν! Με αρφόν βουλευτήν, εν θα δυσκολευτείς να έβρεις το νομοσχέδιο που αφορά σε τούτην την αναδιάρθρωση ή μεταρρύθμιση - δαμέ ήβρα το εγιώ που μια απλή μάησσα είμαι! Τζιαι μιαν τζιαι εννά το ζητήσεις που τον αρφό σου, μπόρεις σε παρακαλώ να τον αρωτήσεις γιατί εμπήκεν στα συρτάρκα προς το παρόν τζιαι που ποιους;!



8. Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας: Τούτον ήταν πολλά μιάλο φάουλ! Μπορεί ως έσοδο να πιάννουν το φόρον οι δήμοι, όμως ο υπολογισμός γίνεται που το κτηματολόγιον που έσιει τα στοιχεία τζιαι για τες ιδιοκτησίες ακίνητης περιουσίας τζιαι τα χαρκιά για τες αγοραπωλησίες! Τα γέρημα, με τα σιέρκα σου εννά φκάλεις τα μμάθκια σου;! Εννά δεκτείς να υπολογίσει το κτηματολόγιον με τιμές του 2010 π.χ. για να πιερώσετε οικογενειακως για τη Στράκκα;!!!! Περιπαίζεις με τωρά, έννεν;!!! Μόνον ο φόρος για τζιειν' την έκτασην με τούτα τα δεδομένα εννάν ο μιστός μου αν τον προσθέσεις για πενήντα γρόνια!!!


8. Πρόγραμμα "διακυβέρνησης" - Τα εβλοημένα ούτε ο Τάσσος εν έφκαλεν πρόγραμμαν διακυβέρνησης 64 σελίδες που είσιεν ομπρός του έναν κράτος! Άμπα τζιαι εσύγχισες το δήμο με το κράτος;!! Λαλεί τζιαι ο συνυποψήφιός σου Κωνσταντής Καντούνας "Λλία τζιαι καλά"! Διαφορετικά εννά το κρατεί ο Κωνσταντής τούτον το πρόγραμμα τζιαι να σου το ανεμίζει στες εκπομπές σε πέντε χρόνια γιατί εν του φεύκει ούτε τελεία! Το απόφθεγμαν του σημείου ένει: Κάμνεις εφαρμόσιμο προγραμματισμό για να μπόρεις να τον προσαρμόσεις τζιαι στα οικονομικά του δήμου!

9. Ποσοστά μείωσης εγγραφών στα σχολεία: Εν εκατάλαβα γιατί τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας να εν πιο έγκυρα που τα στοιχεία της Σχολικής Εφορείας που είσιεν η Ελένη Μαύρου! Τζιαι όϊ μόνον εν έκαμες καν το κόπο κύριε Γιωρκάτζιη να το εξηγήσεις, αλλά απάντησες τζιαι απαξιωτικά όταν επροκάλεσεν η Ελένη Μαύρου τα στοιχεία που επρόβαλες "να σου τα στείλω κυρία Μαύρου" (με υφάκιν). Δηλαδή τα τελευταία χρόνια, μόνον στην παλιά Λευκωσίαν εμειωθήκαν οι γεννήσεις κατ' επέκτασην τζιαι οι εγγραφές στα σχολεία;! Εν άκουσες ποττέ σου τον όρο "γήρανση πληθυσμού"; Βαρκούμαι να σου βάλω λινκ, γι' αυτό γκούγκλαρε λλίον τζιαι εννά εύρεις πολλά πράματα. Στο κάτω κάτω βάλε κανέναν παρατρεχάμενον να τα έβρει για' λλόου σου - να βρει δουλειά αλλό κανέναν πλάσμαν!

Τζιαι για να μεν πλατιάζω όπως η Ελένη Μαύρου "μπορεί να σας παραπληροφορούν, αλλά θα το προσπεράσω"! Κύριε Γιωρκάτζιη, απόφευγε τες τηλεοράσεις! Εν σου κάμνουν καλό!






4 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

κύριε Γιωρκάτζιη! κύριε Γιωρκάτζιη! κάτι που εξίασα! Όϊ επειδή έννεν σημαντικόν αλλά εν έξερα ήνταλως να το θέσω: Εμ.....εμ...... ήνταλως εννά συνεργαστείς με τον Τ/Κ εταίρο για διατηρηθεί η βελτίωση των λιμμάτων στο Καϊμακλί, να συνεχιστούν οι αναστηλώσεις στην Πράσινη Γραμμή κλπ;! Εύχουμαί σου να μεν ηβρεθί κανένας που τζιείνους που τους γονιούς τους εσκότωσεν ο .... (σόρρυ!), μπορεί να μεν επιλέγουμεν τους γονιούς μας (ή μήπως τους επιλέγουμεν) τζιαι αγαπούμεν τους όπως ένουν, αλλά ξέρεις κάποιοι "σιύλλλοι", όπως τζιαι κάποιες "μούζες" κραούντο ..... μανιάτικον!

Πολλά δύσκολη η θέση σου, όντως!

Anef_Oriwn είπε...

«ξιστικός» από το εξίσταμαι˙ δηλ. κατάπληκτος...

Disdaimona είπε...

κάμνεις για δημοτική σύμβουλος, ξέρεις το; εγώ θα σε ψήφιζα!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ε καλό να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στο Δήμο Λευκωσίας, τζιαι την επόμενη πενταετία να είμαι ανθυποψήφια του κου. Γιωρκάτζιη!!! Να πηαίννουμεν μαζίν στες εκπομπές, τζιαι συ μαζί με τα άλλα ...... κωθώνια (Φούλλλληηηη, Γιρλάντα και Σία!!!), να κάθεστε να μας θωρείτε στο Τσουρούλλη τζιαι μετά να γράφετε αναρτήσεις!!! :) Όπως στα μίκυ μάους δηλαδή! :)