Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Δαμέ σε θέλω κάουρα! Ή μήπως κάουρες;!

Ρωσικό χαστούκι στην Τουρκία και τα κατεχόμενα
Ηχηρό Ρωσικό χαστούκι έδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ προς την Τουρκία και τα κατεχόμενα με σημερινή ανακοίνωση του.

Σε επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου τύπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, για τα αποτελέσματα της τριμερούς, διαμηνύεται ξεκάθαρα, ότι την κύρια ευθύνη για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, φέρουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο, γεγονός που ερμηνεύεται ότι η λύση θα είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος ανέφερε εμφαντικά ότι οι δυνατότητες διαπραγματευτικής διαδικασίας, δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη, παρά την έλλειψη εμφανούς σύγκλισης σε μια σειρά πτυχών, που υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες.

Απάντηση δίδεται και στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ. Τονίζεται λοιπόν, ότι αυτές δεν έχουν εξαντληθεί και χωρίς αμφιβολία πρέπει να συνεχιστούν, ανεξάρτητα από το βάθος των αντιφάσεων που εμφανίζονται στο παρόν στάδιο.
Όσο αφορά τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ενοχλητικές τις τεχνητές προσπάθειες επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων, για να ταιριάξουν χρονικά, τα χρονοδιαγράμματα των διεθνών γεγονότων με την Ευρωπαϊκή αττζέντα. Κάτι τέτοιο τονίζεται δύσκολα θα συμβάλει στη διατήρηση της εποικοδομητικής ατμόσφαιρας, εισάγει περιττή νευρικότητα στο διάλογο των δύο ηγετών, καθώς προκαλεί συζητήσεις περί διαιτησίας και δεν θα ήταν σωστό, με ταχείς ρυθμούς να φθάσουν οι δύο πλευρές στο χρόνο διεθνούς διάσκεψης , χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, στις εσωτερικές πτυχές.

2 σχόλια:

νεος είπε...

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, εν ανοιχτό το παράθυρο της ρώσικης συναίνεσης σε τελείωμα του Κυπριακού, αν συζητηθούν σε έκταση τα φλέγοντα ζητήματα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εν πίεση για να κάτσει η τουρκία στο τραπέζι επιτέλους.

Τωρά,γιατί την επικροτούν οι διχοτομικοί που τη στιγμή που μιλά ξεκάθαρα για λύση δ.δ.ο. τζιαι ουσιαστικά για να υιοθετηθούν οι προτάσεις Χριστόφια, εν μια μεγάλη ιστορία.

Εν όπως την πρόταξη της 8ης Ιουλίου πχ που το Ευρωκό...
Μιλούμε για πράνοια.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα ....τζιαι της Σμύρνης ..τζιαι του Σάλεμ είπε...

Είδες που έν' ναιν που το Πάφος Πρες;! :)

Ήρτεν, νέε μου την ώρα που "μιλούμεν" για αλλαγή διαπραγματευτή γιατί τα πράματα στο Πράσινο Δεντρόν επήαν χάλια ("μα χάλια, λαλώ σου"), κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον.

Επικροτούν οι διχοτομικοί, για τους ίδιους λόγους που τόσους τζιαιρούς επίσημα προσυπογράφουν δδο, αλλά περιπαίζουν τον κόσμο για δεκαετίες