Σελίδες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έβρε τα κοινά τζιαι τες διαφορές

Ε΄ν λλίον παγιάτικον γιατί έγραψα το, τον τζιαιρόν του αλλά εν το ανάρτησα, επειδή, όμως "τρώει" με ακόμα είπα να το "σύρω πάνω" έστω τζιαι έτσι πέρκι ξεκαθαρίσει τίποτε με την "έκθεση".

Εκδιάβασά το τούτον τζιαι εδημιουργηθήκαν μου απορίες (νναι λειτουργώ όπως τα τρίχρονα τζιαι για κάθε πράμαν που τους λαλείς ακολουθεί τουλάχιστον ένα "γιατί")

- ήταν τζιείνον που λαλούμεν "συνοδευτική" στα κυπριακά "κκόβερ λέττερ", έν' νναιν;

- η ολομέλεια της βουλής  έφαεν ολόκληρην συνεδρίαν για να καταλήξη στο ψήφισμα Ντάουνερ ιδιαίτερα γιατί μεταξύ άλλων τζιαι η ΕΔΕΚ του κου Ομήρου εθέλαν "αποπομπήν τζιαι απομάκρυνσην" του Ντάουνερ, έν' νναιν;

Βάλλω τζιαι τα δκυο άρθρα δίπλα-δίπλα για να έβρω ομοιότητες τζιαι διαφορές:

- "ψήφισμα, το οποίο αποφάσισε να στείλει και στο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν": που τζιείνον το και που κοτσιηνίζει, καταλάβω ότι εννά σταλεί σε διάφορους, έναν ποτούτους τζιαι ο Μπαν Κι'ς

- "επείγει η αποκατάσταση της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας του θεσμού του Ειδικού Συμβούλου του και ότι αυτό αποτελεί ευθύνη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών" στην μια μερκάν τζιαι "καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν όπως επιληφθεί προσωπικά του θέματος σχετικά με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, Alexander Downer, καταγγέλλοντάς τον ότι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Downer εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του" στην άλλην μερκάν

- "η Βουλή, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζει τη σοβαρή της ανησυχία και απογοήτευση για τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνάντησης στο Greentree" στην μιαν μερκάν τζιαι "η Βουλή δηλώνει πως θεωρεί ότι οι ετεροβαρείς και επιζήμιες δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ εκφεύγουν των προνοιών του Καταστατικού Χάρτη και των περί Κύπρου Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου του αποστερούν την έξωθεν καλή μαρτυρία και εκθέτουν τον ίδιο το ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά κυρίως δυσχεραίνουν και παρακωλύουν την όλη διαδικασία των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού"

- "Το ψήφισμα αποτελεί προϊόν συμβιβασμού καθώς ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δεν ευνοούσαν ισχυρότερη διατύπωση, με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε μέτωπο με το ΓΓ." Ενώ η ΕΔΕΚ, ήταν που τες δυνάμεις που εζητούσαν "αποπομπή, απομάκρυνση του Αλεξάντερ Ντάουνερ". Στην επιστολήν του όμως - το cover letter - ο Ομήρου "καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν όπως επιληφθεί προσωπικά του θέματος σχετικά με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, Alexander Downer, καταγγέλλοντάς τον ότι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Downer εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του". Βασικά επειδή ήταν τζιείνος που ήταν να υπογράψει το cover letter έπρεπεν να περάσει τζιαι τες θέσεις του άσχετα αν μεν εσυμβαδίζαν με το τι ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΝ η Βουλή ως σώμαν. Ήνταλως το λαλούν τούτον; Κατάχρησην εξουσίαν, σαν' ννα;!

- Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τζιαι οι επιλεγμένοι τίτλοι των δκυο άρθρων (έν' νναιν τυχαίον το ότι εν που την ίδιαν πηγή) - Το έναν "Στα μαλακά ......" τζιαι το άλλον απλώς "Επιστολή....."

- Επίσης, πολλά ενδιαφέρουσες εν οι αντιδράσεις που επροκύψαν σε τούτα τα δκυο δημοσιεύματα: ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ  - εκτός τζι' αν δεν εχαπάρασα που σε τούτην την περίπτωσην παίρνω το λλόο μου πίσω. Εν επείραξεν κανέναν που τους βουλευτές που άλλα αποφασίσαν τζιαι το εισαγώγικό εν αντικατοπτρίζει την ουσίαν του ψηφίσματός τους; Άγνωσται αι βουλαί. Τζιαι ακόμα πιο άγνωσται αι βουλευταί.

Τζιαι τωρά που το είπα τούτον τι εγίνην με την Αθηνά που "τήρησε αποχή με το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να προκαλούμε το ΓΓ» - Επειδή "βουλευτές φέρονται έτοιμοι να ζητήσουν την αποβολή της θέτοντας μείζον θέμα αρχής". Τζιαι άμαν τίθενται θέματα αρχής εν παίζουμεν!

- "Η Βουλή ζητά με το ψήφισμα της, καταλήγει ο κ. Ομήρου, να αποκατασταθεί η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία του θεσμού του Ειδικού του Συμβούλου, προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων πλευρών και με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ" - Κύριε Ομήρου, εν είμαι σίουρη αν εθκιάβασες καλά τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ξαναδκιάβαστα τζιαι κάμε τζιαι σκονάκια σου εισηγούμαι για να βελτιώννουν το αθθυμητικό σσου κάθε φοράν που εν να μιλάς για το Κυπριακό.


 

1 σχόλιο:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Τζιαι όϊ έν' νναιν άσχετον:

http://www.sigmalive.com/news/politics/463872

"Νέες απειλές για το μέλλον των απευθείας συνομιλιών εκτόξευσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό, αν τους όρους της συμφωνίας καθορίζει μόνον η ε/κ πλευρά. Μάλιστα ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε πως η 1η Ιουλίου αποτελεί το φυσικό τέλος των συνομιλιών.

Ανέφερε προκλητικά ότι οι Τ/κ έχουν την δυνατότητα αυτοδιοίκησης, καθ’ ότι έχουν το κράτος τους και δύο σημαίες που έχουν το αστροφέγγαρο κατά την έκφραση του.

Επέκρινε μάλιστα την ΕΕ για την πολιτική της απέναντι στους Τ/κ καθώς και για το μήνυμά της προς την Τουρκία από την οποία ζητά πρώτα επιλύσει το κυπριακό και μετά να ενταχθεί στην Ένωση."