Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΤΟΧΟΣ!

 
Φιλελεύθερος, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 1:59 μμ
 
Η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος και το ενδεχόμενο διχοτόμησης της πατρίδας μας σημαίνει και την καταστροφή μας, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας.
Λευκωσία: Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την δικαίωση, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ''η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος και το ενδεχόμενο διχοτόμησης της πατρίδας μας σημαίνει και την καταστροφή μας''.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή του εορτασμού του Αγίου Μάρωνα, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τις θέσεις αρχής, που είναι ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, για απαλλαγή από τον εποικισμό, για την ενότητα του κράτους, προσθέτοντας πως η επίλυση του κυπριακού προβλήματος είναι για τον ίδιο ''στόχος ζωής''.

''Επιδιώκουμε μια αμοιβαία αποδεχτή λύση. Μια λύση προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων που θα τερματίζει την κατοχή και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού μας. Μια λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών'', υπογράμμισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συνέχιση του απαράδεκτου status quo θα οφείλεται αποκλειστικά στην αρνητική στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της Τουρκίας.


Τζιαι

«Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ» ANEY ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΟΝ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ

Γνώμη, Κυριακή, 12 Φεβρουάριος 2012


ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο Τρόοδος όπου η ΕΔΟΝ πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδρομή – πολιτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή και τουρκοκυπριακών οργανώσεων νεολαίας, υπό το σύνθημα «Η Νεολαία αγωνίζεται για λύση και επανένωση»


Σε ομιλία του ο ΓΓ του ΚΣ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος, δήλωσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κάνει μεγάλες υπερπροσπάθειες για τη λύση και επανένωση του τόπου και του λαού του», προσθέτοντας πως «κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να διαστρεβλώσουν γεγονότα, ρίχνοντας ευθύνες στον Πρόεδρο ότι τάχατες αποδέχτηκε επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα", προσθέτοντας ότι "ψεύδονται ασύστολα».

Ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας ως τη μορφή της λύσης που θα επανενώνει το κράτος, που θα αποστρατικοποιεί την Κύπρο και θα την απαλλάσσει από ξένους στρατούς, εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και εξαρτήσεις».

Ο Χ. Καράμανος είπε πως ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου και η τουρκική πλευρά εξακολουθούν να καταθέτουν προτάσεις που εκφεύγουν της συμφωνημένης βάσης λύσης για διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια και κατήγγειλε τις απαράδεκτες δηλώσεις – θέσεις του Ντερβίς Ερογλου, περί δύο λαών και δύο κρατών, όπως και την πολιτική της αδιαλλαξίας που ακολουθεί.

Κάλεσε όσους διαφωνούν είτε με την ομοσπονδία, είτε με συγκεκριμένες προτάσεις και χειρισμούς που κατατίθενται στις συνομιλίες «να μας πουν τι θέλουν σε σχέση με τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Ας σταματήσουν να κρύβονται οι μεν πίσω από μια στείρα κριτική και οι δε πίσω από σελίδες παρατηρήσεων και προβληματισμών χωρίς να παίρνουν θέση» είπε.

Εμείς, πρόσθεσε, «δεν μπορούμε, ούτε να συμφωνήσουμε, ούτε να κατανοήσουμε θέσεις που υιοθετούν την παραμονή στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση, με στόχο τη συμμετοχή της Κύπρου σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ ή την ένταξη μας σε οργανισμούς όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».

Συνέχισε λέγοντας πως η διχοτόμηση δεν αποτελεί επιλογή λύσης και ότι «κατηγορηματικά την απορρίπτουμε, γιατί διχοτόμηση σημαίνει καταστροφή».

«Λύσεις δοτές από τρίτους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνούμε ότι ο ΔΗΣΥ αποδέχτηκε και μέχρι σήμερα αποδέχεται επιδιαιτησίες» είπε ο ΓΓ του ΚΣ της ΕΔΟΝ.

Ο Χ. Καράμανος αναφέρθηκε στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε με συνέπεια να πολεμούμε τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

«Είναι χρέος μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να δώσει τον αγώνα του. Στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα στέκια της νεολαίας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να περάσει το μήνυμα ότι ‘η Κύπρος ανήκει στο λαό της’, ότι ‘οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, είναι αδερφοί μας’» είπε.





1 σχόλιο:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Εγιώ εν το πιστεύκω - Για μέναν οι ουτοπίες εν πιο κοντά στην πραγματικότηταν απ' όσον προβάλλεται

http://www.cyprus-mail.com/opinions/solution-beyond-utopia/20120212

A solution beyond utopia