Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ναμί: ‘Υπαίτιος για τα αδιέξοδα στο κυπριακό είναι ο Έρογλου’

"Ο σύμβουλος του τέως ηγέτη των Τ/κ και νυν λεγόμενος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζντίλ Ναμί σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι υπαίτιος για τα αδιέξοδα στις συνομιλίες είναι ο Ντερβίς Έρογλου.

Σύμφωνα με τον Ναμί ο κ. Εργολου δεν είναι ηγέτης με όραμα για ομοσπονδιακή λύση και ούτε υπέβαλε μέχρι σήμερα προτάσεις για να στριμώξει τον Πρόεδρο Χριστόφια.
Όπως αναφέρεται στον σημερινό τ/κ Τύπο, ο Ναμί είπε ότι μόλις ο Ερογλου ανέλαβε την «προεδρία» απέρριψε την διασταυρούμενη ψήφο.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι μεταξύ της πολιτικής του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και αυτής του Ερογλου υπάρχει διαφορά καθότι ο Ταλάτ «έσπρωχνε», κατά την έκφρασή του, τον Πρόεδρο Χριστόφια για την λύση, κάτι που δεν άρεσε στους τότε συνεταίρους του.

Σύμφωνα με τον Ναμί , αν επιτευχθεί κάποια προσέγγιση στο περιουσιακό και στο θέμα της διασταυρούμενης ψήφου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα υποβάλει θετική έκθεση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολυμερή διάσκεψη."

Πηγή: ΚΥΠΕ, 22 Φεβρουαρίου 2012 -

http://cyprusnews.eu/onlycy/9974

Δεν υπάρχουν σχόλια: