Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χαλόου;!!! Έσιει κανέναν έσσω;!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 18:03 - http://www.gnomionline.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=1387%3Aidisi&catid=90%3Anews&Itemid=297
 
Daouner_Alexander_25ΕΠΕΡΡΙΨΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Με τίτλο ''Ο Ντάουνερ ανεπιθύμητος και στο βορρά'' η εφημερίδα Χαμπερντάρ γράφει σήμερα ότι δηλώσεις του συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ για τη στάση της τ/κ πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τον έχουν καταστήσει ανεπιθύμητο και στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ντάουνερ φέρεται να έχει κάνει δήλωση ότι η τ/κ διαπραγματευτική ομάδα επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες και παρεμποδίζει με αυτόν τον τρόπο την πρόοδο στις συνομιλίες, πράγμα που φαίνεται πως ενόχλησε την τ/κ πλευρά. Να σημειωθεί ότι τέτοια δήλωση φέρεται να έκανε σε συνομιλία του με δύο αρθρογράφους της τ/κ εφημερίδας Γενί Ντουζέν πηγή πολύ κοντά στα ΗΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, όπως έγραψαν οι ίδιοι χθες στα δημοσιεύματά τους.
Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση χθες ο ''εκπρόσωπος'' της λεγόμενης προεδρίας, Οσμάν Ερτούγ ανέφερε ότι κακώς ο τ/κ Τύπος επικρίνει μόνο την τ/κ πλευρά για τη στάση της στις συνομιλίες, λέγοντας ότι τα ΗΕ και ο διεθνής παράγοντας έχουν εκτιμήσει τη στάση των Τ/κ που δείχνουν ευελιξία πριν και μετά τη συνάντηση στο Greentree 2 υποβάλλοντας προτάσεις, ενώ σημείωσε ότι οι προτάσεις της τ/κ πλευράς για τα τρία θέματα, όπως περιλαμβανόταν στην επιστολή πρόσκληση του Μπαν Κι μουν για την τελευταία συνάντηση στη Νέα Υόρκη, αντικρίσθηκαν θετικά από τα ΗΕ.
Παρ' όλα αυτά, είπε, η ε/κ πλευρά που πήγε με τέσσερα Οχι στο Greentree κράτησε την ίδια στάση και ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε με περηφάνια στο γυρισμό του από τις ΗΠΑ ότι δεν έφερε τίποτα από τη συνάντηση.
Σχολιάζοντας τα χθεσινά άρθρα της Γενί Ντουζέν με τις δηλώσεις της πηγής των ΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες οι συνομιλίες καταρρέουν και αυτό εξ' υπαιτιότητας της τ/κ πλευράς, ο κ. Ερτούγ στη δική του δήλωση σημείωσε ότι τέτοιου είδους καταστροφικά σενάρια πλήττουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Θεωρεί δε λάθος τη δήλωση της φερόμενης πηγής των ΗΕ ότι η τ/κ πλευρά ''πνίγεται στις λεπτομέρειες''. Εκανε μάλιστα λόγο για ''καθοδηγούμενη μαύρη εκστρατεία'', εκφράζοντας λύπη γιατί οι επικρίσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Επέκρινε επίσης την ε/κ πλευρά γιατί πριν δώσει τα έγγραφα που συμφωνήθηκαν για ανταλλαγή μεταξύ των δύο πλευρών τα διέρρευσε και διαστρεβλώνοντας τις πραγματικότητες εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.
''Οντας έτσι η κατάσταση, το να θεωρείται υπεύθυνη για τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις η τ/κ πλευρά είναι λάθος και μεγάλη αδικία. Η παραγωγή σεναρίων καταστροφής ότι οι συνομιλίες καταρρέουν και εμείς (οι Τ/κ) θα μείνουμε από κάτω, μόνο ζημιά φέρουν στη διαδικασία'', είπε. Κατηγόρησε δε την ε/κ πλευρά ότι εργάζεται για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την αδιαλλαξία της, ενώ όπως είπε η τ/κ πλευρά προσπαθεί για μια μόνιμη και δίκαιη λύση για την οποία είναι δεσμευμένη.
Στο Κυπριακό, συνέχισε, αυτό που χρειάζεται δεν είναι η συμφωνία στις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά να επιδειχθεί πολιτική βούληση, και σε αυτό το θέμα η τ/κ πλευρά έχει την ίδια άποψη με τον ΓΓ του ΟΗΕ.
Στη δήλωσή του ο κ. Ερτούγ επανέλαβε τις τ/κ θέσεις για τους έποικους, το περιουσιακό και τον τρόπο εκλογής στη διακυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι υπέβαλλαν προτάσεις με όραμα, ενώ η ε/κ πλευρά δεν έχει υποχωρήσει από τις γνωστές θέσεις της σε αυτά τα ζητήματα και δεν έκανε κανένα βήμα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης συμφωνίας. Η ε/κ πλευρά, κατέληξε, χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τις εκλογές και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός.

1 σχόλιο:

Woofis είπε...

My dear positiv(istic) witch, όταν έπαιζα κάποτε το περίφημον Ultima V του μαέστρου Richard Garriot στον XT υπολογιστήν μου, ο μάγος (ή μάγισσα) της ομάδος μου είσιεν ένα ξόρκιν για να ξυπνά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σε περίπτωσην ύπνωσης που τον "εχθρόν", πριν τα φτύσουν "κοιμώμενοι". Στο Ultima V ο εχθρός ήταν κάποιος Blackthorn. Στην εναλίαν γην εν η μαλακία (pardon my french). Οπότε σαν προκομμένη μάγισσα που είσαι, τζιαι καλά κάμνεις που γράφεις σε blog, εν ώρα να φκάλεις που τα τσουκκάλια σου κανέναν ξόρκιν, παγκύπριας εμβέλειας, μπας τζιαι "ξεμαλακιστούμεν" ούλλοι μας.
Άτε τζιαι αν τα καταφέρεις θα πιάσουμεν πολλούς "πόντους" τζιαι θα ανεβούμεν "level"!!!