Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέα επεισόδια και συλλήψεις αυτή την ώρα στα κατεχόμενα

Νέα επεισόδια και συλλήψεις αυτή την ώρα στα κατεχόμενα
ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 16/5/2012 12:29:12 μμ
________________________________________
Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα κατεχόμενα και πάλι με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ''δήμο'' της κατεχόμενης Λευκωσίας, σήμερα με τη συμμετοχή και της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας.

... Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί μπροστά στο κτίριο του ''δήμου'', τ/κ ιστοσελίδες γράφουν και για 3.000 άτομα, σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους μετά τη χθεσινή απόφαση του ''υπουργικού συμβουλίου'' ν' απαγορεύσει την απεργία των εργατών του κατεχόμενου δήμου που διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η ψευδοαστυνομία είχε πάρει αυστηρά μέτρα ασφαλείας απαγορεύοντας τους διαμαρτυρόμενους να εισέλθουν στο κτίριο. Στη συνέχεια, το πλήθος πορεύθηκε προς τη λεγόμενη πρωθυπουργία όπου και εκεί τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αυστηρά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Ακούγονται συνθήματα όπως ''αν συνεχίσεις να σιωπάς θα έρθει και η σειρά σου'', ''κυβέρνηση παραιτήσου'', αλλά και εναντίον του Ντερβίς Ερογλου.

Οι διαμαρτυρόμενοι θέλησαν να εισέλθουν στην ''πρωθυπουργία'' με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και συμπλοκή με τις ''αστυνομικές'' δυνάμεις να συλλαμβάνουν 2 ή 3 άτομα, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Μπροστά από την ''πρωθυπουργία'' έχουν βάλει φωτιά και σε σκουπίδια.

Στο μεταξύ, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου συναντήθηκε εκτάκτως το πρωί με τον λεγόμενο πρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ, τον ''υπουργό'' δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ και τον ''υπουργό'' εσωτερικών, Ναζίμ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση άρχισε στις 9.30 το πρωί στο ''προεδρικό'' και διήρκησε δύο ώρες με αποκλειστικό θέμα - όπως μεταδίδεται - το ζήτημα του ''δήμου'' της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι υπό την ''προεδρία'' του ''υφυπουργού προεδρίας'' Χασάν Γκιουνγκιόρ, δημιουργήθηκε μια επιτροπή που θα μελετήσει τρόπους για την καταβολή και του δεύτερου οφειλόμενου μισθού στους εργαζομένους του ''δήμου'' Λευκωσίας με άμεσα μάλιστα αποτελέσματα, αφού ο ίδιος ο κ. Ερογλου δήλωσε ότι αποφάσεις για το θέμα αναμένονται μετά το μεσημέρι.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)




Εχτές είσιεν γράψει για επεισόδια το Παρατηρητήριο Εργασιακών και Ταξικών Σχέσεων

http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/05/blog-post_15.html



Τζιαι η Γενί Ντιουζέν είσιεν τα ακόλουθα

http://www.yeniduzen.com/detay.asp?a=44197&z=19 

Τζιαι αναφέρνει σήμερα για πέντε συλλήψεις

3 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Τζιαι το πιο κάτω σχόλιον που το Occpy (φατσοβιβλίο) για τα γεγονότα:

Breaking News from Cyprus: Turkey's army alongside with the north Cyprus police force which mainly formed by Turkish settlers, made a violent intervention to the Turkish-Cypriot municipality workers who were in strike in Nicosia. It has been reported by journalists that the army of Turkey and their police used excessive force to a small group of workers at the front of the municipality. The union of workers and various NGO's asked to circulate this news in social sharing networks, because of the censorship in the mainland Turkish media on the northern Cyprus and Turkish-Cypriots.

Μάριος είπε...

Αν δεν κάμνω λάθος οι Τ/Κ δήμοι εν που τα λλία πράματα που εν θέλουν εισαγωγικά, αφού το σύνταγμα του '60 επρονοούσεν χωριστούς δήμους...τζιαι μετά αναρωθκιούμαστεν γιατί τα κάμαμεν θάλασσα.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Έσιεις δίκαιο. Ούτε που το πρόσεξα τα "" για να πω την αλήθκειαν όπως εδκιάβαζα τζιαι έκαμα copy paste μες τη συκκίρτισιν.

Τα πράματα φαίνεται να εξελίσσουνται:

Επροστεθήκαν δηλώνοντας την υποστήριξην τους στους απεργούς οι KTOS, KTAMS, KTOEOS, DEV-IS

Δαμέ σκηνές που τα επεισόδια:

http://www.youtube.com/watch?v=LWe5036vod4&feature=share

Προβλέπεται τζιαι κρίση σε επίπεδον δομής, γιατί 3-4 βουλευτές (χαρακτηριζόμενοι ως "αντάρτες") μάχουνται να αποχωρήσουν. Αν συμβεί κάτι τέθκοιον χαλά η μιτσιά πλειοψηφία στη βουλή, με ούλλα τα συνεπακόλουθα.