Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια που πολλοί με λεν τρελλή .... αλλά εν πειράζει!


Ο Κουντρέντ με μιαν κίνηση βόμβα (ή τζιαι πόμπαν) φέρεται να εν νεκατωμένος με κίνημα το οποίον παρέχει πολιτική στέγη σε ακαδημαϊκούς, καθηγητές τζιαι διανοούμενους με απώτερο στόχο να εξελιχθεί σε κόμμα.  Το όνομάν του εν «Μέτωπο Ύπαρξης Κύπρου» (όπως εμεταφράστηκεν στα ελληνικά ) τζιαι ένας που τους πολιτικούς άξονές του εν η ομόσπονδη λύση, ενώ φέρεται ότι εννά ασχοληθεί με την παρουσία της Τουρκίας ως κατοχική δύναμη τζιαι την αλλαγή δημογραφίας.

Ο Κουντρέντ οργάνωσεν δημοσκόπησην για να απαντήσει ο κόσμος στην ερώτηση «Τι πρέπει να κάμουμεν». Την κίνησην τούτην εν την εγκρίνει ο Έρογλου εννοείται, τζιαι περιλαμβάνεται τζιαι ερώτηση αν πρέπει να παραιτηθεί (η δημοσκόπηση δαμέ )

Ο Έρογλου έρκεται να πει ότι εν έτοιμος να συζητήσει το θέμα των Βαρωσιών  τζιαι επανέφερεν το θέμαν μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης αρνούμενος την ύπαρξη «ΣχεδίουΒ » Το Ikypros παραπέμπει σε συνέντευξην του Έρογλου που εν στη Γενί Ντζιουζέν τζιαι είσιεν να κάμει με διάσκεψην τύπου/ διάγγελμαν που εμεταδίδετουν σε οκτώ τηλεοπτικά κανάλια τζιαι απάνταν για τρεις ώρες (άτε τζιαι στην επόμενη να κοντράρει τον Κάστρο τζιαι να κτυπήσει 72 ώρες για να σπάσει το ρεκόρ!) ερωτήσεις δημοσιογράφων εφ’ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων τζιαι πολλών αναφέρτηκεν τζιαι στο θέμαν του Βαρωσιού, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι εργάζεται στες διαπραγματεύσεις με καλήν πίστην για να εξευρεθεί μόνιμη λύση.  Αναφέρτηκεν στα χρονοδιαγράμματα, την επιδιαιτησίαν τζιαι την πολυμερή. Ειδικά για το Βαρώσιν είπε ότι παρόλον ότι όσα πρότεινε απορρίφθηκαν που το Χριστόφια, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει το θέμα των Βαρωσιών όπως τίθεται που το συνομιλητήν του, επαναφέροντας ταυτόχρονα παλαιότερην πρόταση τουν Ντεκτάς . Ανέφερεν, επίσης, ότι παλαιότερα είχαν «προσκληθεί» που τον Οζάλ οι ιδιοκτήτες περιουσιών στα Βαρώσια τζιαι στη Μόρφου, αλλά κανένας εν ανταποκρίθηκεν θετικά γιατί θέλουν τζιαι τη Μεσαορίαν τζιαι τη χερσόνησον της Καρπασίας. Επανέλαβεν, επίσης,  την πρότασήν του για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ,  όπως τζιαι το ότι εν δέχεται να συνεχίσει τες συνομιλίες μετά την 1ην του Ιούλη, αν τζιαι η πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι να διατηρήσει τη διαδικασία.  Έτο είπεν ότι καρτερά τζιαι τούτος τες εκλογές

Εν τω μεταξύ, η Turkish Policy Quarterly , εδημοσίευσε συνέντευξην του Χριστόφια , εστιάζοντας στη δήλωση ότι εν έτοιμος να συνεχίσει τες διαπραγματεύσεις τζιαι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του συμβουλίου της Ε.Ε, θεωρόντας τα ανεξάρτητα τζιαι διαβεβαιώνοντας ότι η προεδρία εν θα χρησιμοποιηθεί για προώθηση θέσεων όπως ισχυρίζεται η Τουρκία. Αντί να μεταφέρω δαμέ ήντα μπου λαλεί σε τούτη τη συνέντευξην, γράφω μόνο μιαν κουβέντα που μιλά που μόνη της*:

"The reunification of Cyprus is not only my vision of life, but a desire of the whole of the people of Cyprus”


Τζιαι τούτα ούλλα συμβαίννουν πριν καν μπει η Αφροδίτη ανάμεσα στον Ήλιο τζιαι στη Γη, φαινόμενο σπάνιο που εννά ξανασυμβεί ύστερα που εκατό χρόνια – ό,ποιος διαθέτει αστρονιμικόν τηλεσκόπιον να το δει τζιαι να μας κάμει τζιαι μας μιαν περιγραφή. Οι υπόλοιποι μπορούν να αρκεστούν σε φωτογραφίες της ΝΑΣΑ . Αστρολογικά, τι σημαίνει; Ε να μεν επαναλαμβάνω εαυτώ, πόσο γραφική να γινώ πλέον.



* Εν θα ασχοληθώ με τα αγγλικά του, με για το βιτρίν που κυκλοφορά με τίποτε. Εν με κόφτει αν μμεν έσιει προφοράν τζιαι αν μμεν ηξορτώννει να κάμει σωστές γραμματικά τζιαι συντακτικά προτάσεις. Στο κάτω κάτω αν μ’ ακούσει Γιαπωνέζος να κακοποιώ τη γλώσσαν του, εννά του προσφέρω γέλιον τουλάχιστον μιας εφτομάδας.

7 σχόλια:

zep είπε...

Με γεια το νεο λουκ.

Η αφροδιτη εξαναρεξε τζιαι το 2004. Συμπτωση :D

Woofis είπε...

Μόλις ετέλειωσα την εφταλογίαν των ταινιών του Χάρρυ Ππόττερ. Not bad αλλά εν πιάννει μιαν μπροστά στα Star Wars. Άτε my witch πιασ'τα wands σου τζιαι πες ότι η κατοχή εν ο Βόλ(ρ)τεμορτ (το "ρ" ως κυπριακή εκδοχή)...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε φεγγάρκα, ούτε Αφροδίτες βοηθούν. Απλώς δεν θέλουμε.

Άλλωστε - όπως λέει και ο Ιγνατίου - γιατί να θέλουμε λύση; έχουμε το Ισραήλ!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Ζεπ φέκκιου για τες ευτζιές - ένα μποτοξάκι καμιά βολάν το γρόνο ..... :)

Το 2004 έρεξεν η κουμέρα ποδά, η επόμενη "επίσκεψη" τούντη στράταν εννάν το 2117!

Ταπαγούφη, τα wands εν τζιαι ξαπολώ τα, όσο για το καζάνι άεις τα με τα συζητάς. Τζιείν' το Βόλ(ρ)τεμορτ ... :) :) Πρέπει να ενήστευκες 50ημέρον! :)

Στροβ, επειδή δηλαδή είπεν το ο Ιγνατίου εν πανάκεια;! Στο κάτω κάτω είπεν τζι'ο Ακέρας που κάτω άλλον σενάριο (άσχετα αν το παρουσίασεν σαν όρομα) - Σόρρυ αλλά θεωρώ ότι ο λός του δευτέρου, έσιει παραπάνω βάσην τζιαι λογικήν που το πρώτου - αποδεδειγμένα πλέον! Τωρά όπως εν τα πράματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Ιδιαίτερα τζιείνα επιστημονικής φαντασίας. Εκαρτέραν κανένας ο Κουντρέτ που τες συνομιλίες τζιαι τες τεχνικές ως τι να φκει, να κάμνει κινήματα, ας πούμεν;

Τωρά για τες Αφροδίτες, τα φεγγάρκα τζιαι λοιπούς πλανήτες, άμαν επηρεάζουν μαγνητικά παλλίροιαν τζιαι άμπωτη γιατί να μεν επηρεάζουν τζιαι τα μυαλά σούππες;

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Προφανώς έσιει τζι' αλλους "που όλο ψάχνουν στα σκοτάδια μήπως κάτι και συμβεί"!

Που τη Δέφτερην Ανάγνωση - www.defterianaynosi.com

Τουρκοκυπριακή ηγεσία και τούρκικη γεωπολιτική: Συνεχίζεται η υποβάθμιση της έντασης

Σε συνέντευξη τους, το τέλος Μαΐου, ο Ν. Έρογλου προσπάθησε και πάλι να εκφράσει δύο διαφορετικές θέσεις ταυτόχρονα, αλλά απόφυγε την ένταση. Έτσι, αφού διέψευσε ότι θα γίνει αλλαγή στο όνομα της τουρκοκυπριακής οντότητας, από την άλλη έκανε αναφορά στην ανάγκη αλλαγής του συντάγματος. Για το κυπριακό δήλωσε ότι μπορεί να λυθεί σε «μια εβδομάδα ή το πολύ σε 15 μέρες», αλλά απέδωσε τις ευθύνες στην ε/κ πλευρά. Το ότι το κυπριακό είναι στα πρόθυρα λύσης, είναι γνωστό για όσους το παρακολουθούν – το ζητούμενο είναι αν θα κινηθεί η τουρκική πλευρά, με δεδομένο ότι εκεί υπάρχει η καθυστέρηση σε σχέση με το εδαφικό και το περιουσιακό.
Αξίζει, επίσης, να καταγραφεί και η δήλωση του για το κυπριακό, όπως μεταφέρθηκε από την Βατάν: «Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τ/κος ηγέτης ανέφερε ότι εάν υπήρχε πραγματική βούληση, τότε αυτό θα λυνόταν εντός μίας εβδομάδας ή εντός 15 ημερών και πρόσθεσε ότι εντείνεται η αδιαλλαξία της ε/κής πλευράς όντας μέλος της Ε.Ε.. Στη συνέχεια, ο Έρογλου επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία αποτελούμενη από δύο ιδρυτικά κράτη, λέγοντας και τα εξής: «Ακόμα και αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί τω ότι δεν συμφωνούμε. Όμως, οι Ε/κοι σ’ όλα αυτά λένε όχι». Ο Έρογλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β΄ για τη μετά την 1η Ιουλίου περίοδο, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σχέδια που μελετώνται σε περίπτωση που δεν υπάρξει πιθανότητα για επίτευξη συμφωνίας.»
Η όλη ρητορική κινείται, όπως φαίνεται και από το απόσπασμα στην αποφυγή έντασης – έτσι αποφεύγονται όροι όπως «σχέδιο Β». Απλώς, γίνεται αναφορά σε σχέδια. Από την άλλη, ενώ δηλώνεται η προσήλωση στην διζωνική ομοσπονδία, αφήνεται και η πόρτα ανοιχτή (αλλά αν το δηλώσουν οι ε/κ) για άλλη λύση.
Οι διφορούμενες διατυπώσεις του Έρογλου, ενδέχεται να εκφράζουν και μια κατάσταση αναμονής στην Άγκυρα σε αυτήν την ρευστή περίοδο. Στα ανατολικά, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας φαίνεται να έχει βραχυκυκλωθεί λόγω του συριακού – η ξεκάθαρη εμπλοκή της στο πλευρό της ισλαμικής αντιπολίτευσης προκαλεί ένταση με χώρες με τις οποίες ο Νταβούτογλου εργάστηκε για χρόνια για να πετύχει βελτίωση και προοπτικές: το Ιράν, το Ιράκ, την Συρία και ενδεχομένως και το Λίβανο, όπου η εικόνα της φίλο-παλαιστινιακής Τουρκίας δυσκολεύεται, σαφώς, ανάμεσα στους σιήτες υποστηρικτές της Συρίας και της Χιζμπολάχ. Και ενδεχόμενη όξυνση της κρίσης, μπορεί να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στις μοναρχίες του κόλπου, αλλά πιο μακριά και από την Ρωσία και από τα κινήματα τα οποία ήθελε να ηγεμονεύσει ως πρότυπο ισλαμικού κινήματος σε κοσμικό πλαίσιο.
Μπροστά σε αυτές τις ανατολικές δυσκολίες, η Τουρκία φαίνεται να επενδύει και δυτικά ξανά – ελπίζοντας σε μια κάποια βελτίωση με την Γαλλία, αλλά και σε αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Η πρόσφατη έκθεση Όλμπραϊτ, στην οποία αναφέρθηκε το αθηναϊκό Βήμα, δείχνει ότι μια μερίδα της αμερικανικής ελίτ προσβλέπει με αισιοδοξία στο μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας. Οπότε, η μη ένταση με την Δύση ίσως να είναι και αναγκαία για την παρούσα συγκυρία – ιδιαίτερα σε σχέση με την Ευρώπη.

νεος είπε...

Ωωω...με γεια τα ροζ!
Όσο ζούμε ελπίζουμε, διαφωνώ πως ο κόσμος δεν θέλει, αν έρθει μια συμφωνία όπως την επερίγραψαν Χριστόφιας-Ταλάτ, θα υπερψηφιστεί και μάλιστα άνετα.
Γι αυτό άλλωστε το απορριπτικόμπλοκ έκαμε τα πάντα για να μεν υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο.
Αν αισθάνονταν άνετα, εν θα εκάμναν ότι εκάμαν.

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Είδες είδες σύντροφε ήντα μπου κάμνει το θώρε-θώρε Μπάρμπι γυρώ-γυρώ;! :)

Σιέρουμαι που το κουαρτέττον (εν κουϊντέττον αλλά ο Λινός εν σιωπηλός :) !) έσιει την αισιοδοξίαν για κότσιηνην γραμμήν του τζιαι εν κάμνει πίσω πόντον!

Επρόσεξα έναν πράμαν τες τελευταίες αναρτήσεις αισιοδοξίας, ακολουθείται η ίδια σειρά σχολίων με ενδιάμεσο Στροβ που εν αμματίζεται ακόμα. :) Θέλω να' ρτει τζιείνη μέρα του shift έστω τζιαι μόνον που περιέργειαν για να δω αντιδράσεις.