Σελίδες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

F1 - Τζιαι η χρησιμότητα των κρίσεων


Έχουμεν τζιαι λέμεν για το ήντα μπου λαλεί ο σημερινός τύπος (κατά το ’κύκνειον’  άσμαν του «αγοριού απέναντι πείτε του πως πεθαίνω για τα βαριά μματόκλαδα….. » ή το άλλον "... είναι ο τύπος μου..." κουλουπού, κουλουπού)

Ο Φιλελεύθερος μιλά για απογοήτευση τζιαι άγνωστο τρωει-κανό μέλλον γιατί υπάρχει ενδεχόμενο αδιεξόδου λαλεί ο Αναστασιάδης – ου μάνα μου, μα εκακοφανιστήκαν τζιαι εκατεβάσαν μούτρα τζιαι φέφκουν; Τζιαι όπως αναφέρεται στο συγκεκριμμένον άρθρο, η έγνοια του κου Αναστασιάδη, εν αν όντως εκακοφανιστήκαν τζιαι φεύκουν τζιαι εν ήστραφουν (εντελώς γκομενική περιγραφή, ούτε καν στα όρια σχέσης εν ηφτάννει), «πως θα επιλύσουμε το πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα» - Μεν έσιεις έννοια να σου πω! Με έναν και μόνον τρόπο: Όπως εγιώ πιερώννω το δάνειο μου, έτσι τζιαι οι τράπεζες να πιερώσουν τα δικά τους. Αφού τα πράματα εν απλά γιατί με δυσκολεύκετε; Συμφωνώ πάντως με τζιείνον που λαλεί «αυτό που έχει σημασία δεν είναι να προβάλουμε αρνήσεις, αλλά να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα από τις αρνήσεις μας» - ακόμα καλλύττερα να το πάρουμεν λλίον πάρατζιει «να αντιμετωπίσουμεν τες συνέπειες των πράξεών μας» Ούλλων των πράξεών μας.  Τζιαι Ούλλοι! – όπως ακριβώς το ανέκδοτο με την κοτσιάκαρη: «Είπαμεν ούλλοι, ούλλοι!» Ο Άντρος ο Κυπριανού εκάλεσέν τους ούλλους να συμπεριφερτούν με υπευθυνότητα τζιαι σοβαρότητα – κατάλαβεις κ. Άντρο ότι τούτη η φράση εν όπως τη «διακριτικήν ευχέρεια» - πίννει νερό! Πίννει πολλή νερό! Πίννει νερό που μια λάνταν ως έναν ωκεανό! Ο Κάρογιον ανησυχεί ότι εν θα ξαράρτει η τρώει-κα τζιαι λαλεί «παίζουμεν με τη φωτιά» - πειράζει μου εγιώ είμαι πυρομανής;! Ο Γιαννάκης εσημείωσεν ερωτηματικό – εν για να το αντιπαραβάλει με τα θαυμαστικά τα δικά μου!!!!!!!!!!!! Ο Συλλούρης εν ο νούμερον 3 ανήσυχος γιατί τα περιθώρια στενεύκουν – όπως το ορόσημον της 12ης του Νιόβρη. Ταυτόχρονα, όμως, είπεν τζιαι μιαν πολλά σοφήν κουβέντα: ότι πίσω που την τρώει-κα κρύφκουνται συμφέροντα, τζιαι οι προθέσειςέν’ νναι τζιαι τόσον αγαθές  Όπας! Μίτσο, άλλα εχτές τζιαι άλλα σήμερα;! Κάμνω πομονήν, τζι’ όπου τζιαι να’ σε εννά προκύψεις αντιμνημονιακός!  Η Ιωάννα εν εχαπάρησεν για την έρευνα που διεξάγεται για τες τράπεζες, αλλά «τόνισε» (εν πολλά σημαντικός ο τονισμός για την Ιωάννα) ότι «οι θέσεις» της τρώει-κα «είναι πολύ σκληρές και πως τα πράγματα είναι επικίνδυνα», τζιαι καταλήγει με την ατάκα (για μιαν ατάκα ζιούμε) «Ο Πρόεδρος δεν ξέρει που πέφτει το ύψος του δανείου που χρειαζόμαστε». Χρυσή μου, δε δαμέ έναν παράδειγμαν τζιαι αν έσιεις απορίες, ξαναμιλούμεν
Πάλε ο Φιλελεύθερος λαλεί ότι «ένα οριστικό αδιέξοδο, θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες» - άλλα εν τζιαι λαλεί για ποιους. Ούτε ήντα μπου ‘πρέπει’ να καταλάβω η αναγνώστρια ήντα μπου εν τούτες οι πολλαπλές, οι αρνητικές τζιαι οι συνέπειες. Λαλεί επίσης ότι ο Πρόεδρος εννά επιδιώξει «στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο να πετύχει διαφοροποίηση των θέσεων της Τρόικας με τις οποίες υπάρχει διαφορά» (τούτο λαλεί το τζιαι ο Σίγμα ) - Ντα γίνουνται έτσι, πράματα;! Έννά αρωτούμεν θέμα;! Ήντα σιόρ;
Ο Σίγμας λαλεί επίσης ότι οι τρώει-κανεί εδώκαν την ωμήν απάντηση «Θα σας δώσουμε 17,5 δις. δάνειο»  (ηνταλώς τα υπολογίσαν, οξά εφκάλαν μια σούμα τζιαι κανεί;)
Όπως εξαναείπεν ο κύριος Αναστασιάδης (τον τζιαιρόν που ελάλεν ότι εν μυθολογία ότι τα προβλήματα οφείλονται στες τράπεζες, αθθυμάστε;) εν ώρα να σοβαρευτούμεν – μια τζιαι μιλούμεν για μυθολογία εννοούμεν τους άθλους του Ηρακλή τζιαι κυρίως τζιείνον με τους σταύλους του Αυγεία, φαντάζουμαι. Τζιαι με το «σοβαρευτούμεν» εννοούμεν να πετσοκοπούν οι μισθοί, οι κοινωνικές συντάξεις (τους συνταξιούχους ήντα τους θέλουμεν, αφού εν δουλεύκουν, εν παράγουν, να τους πετάξουμεν στη θάλλασσα να κάμουμε αλλό κανένα νησούϊ να’ χουμεν να πουλούμεν), να ξιπουλήσουμεν ό,τιδήποτε αποφέρει κέρδος στο κράτος (ήνταλως εννά υποθηκευτούν τα πάντα, άλλοσπως;), αφού ο Νικόλας-θέλουμεν-τη-στήριξην-της-τρόικας-ως-πολύτιμοι-συνεργάτες εκέρδισεν τη δίκην εκπροσωπόντας το Σιακόλα για τα ξεπουλήματα – εεε εν ευκαιρία να εφαρμοστεί, τζιαι κανεί!

Κάπου αλλού στη ροτσογειτονιά, γίνουνται σφαγές παντιοτρόπως – αλλά σιγά τωρά, κόφτει μας; Εν μας κόφτει. Άμαν ένναιν η κκελέ μας που μας τρώει τζιαι εν ο πωπός μας… εεε μια λύση εννά βρεθεί
Κάπου αλλού στη ροτσογειτονιά, ξαναλαλώ, εφκήκεν δικαστική απόφαση ότι οι μειώσεις μισθών εν εκμετάλλευση των εργαζομένων τζιαι επειδή εν στο ευρω-φέουδο, μπόρει να χρησιμοποιηθεί τζιαι ως δεδικασμένον. Χαλόου;; ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ! Τζιαι ταυτόχρονα, αρκέφκουν δειλά δειλά διαπραγματεύσεις για διακρατικό δάνειο με το Κατάρ – ε άμαν οι καμένοι φυσούν τζιαι το γιαούρτι, τζιαι εμάς εν μας λαλεί τίποτε τούτον, ήνταλως μπόρουμεν να χαρακτηρίσουμεν τους εαυτούς μας; Γίνονται δεκτές προτάσεις για χαρακτηρισμούς! Να ρολάρουν τα λεξικά!
Τζιαι μια μιτσιά ένδειξη, έτσι για να βρίσκεται: «Οιδιαφωνίες των πιστωτών η αιτία αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας» Τσάκκκ!!! Όϊ, έν’ νναιν που τη Χαραυγή! Άτε τζιαι επειδή είμαι καλή σήμερα, αλλή μια ένδειξη «Κόντρα Γερμανίας – ΔΝΤ» . Επειδή αποφάσισα να είμαι τζιαι γλυτζιά, έτην τζιαι μιαν τρίτην ένδειξη: «διγλωσσίαΣόιμπλε: Αντικρουόμενα τα μηνύματα, σε εταίρους ΕΚΤ και ΔΝΤ»
Κάπου αλλού χαμένο στη μετάφρασην εν τζιαι το ότι οι προτάσεις των τρωει-κανών για τα κάζια ενδέχεται να εν αντισυνταγματικές  - Ε τζιαι σιγά, αν’ ένν’ νάρτουν τα παιδκιά, καλώς να ορίσουν τζι’ αλλάζουμεν τζιαι το σύνταγμα για τα γλυτζιά τους τα μμάθκια! Παντού κωλύματα μίσιη μου!Την εν τούτη η αρνητικότητα, πλέον!
Κάτι, επίσης, χαμένον «Εγώ δεν υπογράφω μνημόνιο, που δεν είναι διαχειρίσιμο» – ν’αγιάσει το στόμα σου τζιαι να’ σιεις τες ευτζιές μου που τα είκοσι μου νύσια!

Κάτι καταχωνιασμένον, ξιχασμένον – παντές τζιαι έν έσιει απολύτως καμιάν σημασίαν: Κυπριακό (ήντα φαϊν εν τούτον!) – Η Αφρίκα εδημοσίευσεν πρωτοσέλιδο  ότι προωθείται σχέδιο λύσης για χαλαρήν ομοσπονδίαν  που το απέρριψεν ο Χριστόφκιας, αλλά καρτερούν τον Αναστασιάδη για να το δεχτεί – άτε να ποσπαζούμαστεν τζιαι που ποτζιεί. Αφού κάμνουμεν που κάμνουμεν μνημόνια – μνημόσυνα για τόσα, αλλά λλία κόλλυφα ήντα μπου κολιούν;!

Κατά καιρούς προσπαθούν διάφοροι τζιαι διάφορες να μου εξηγήσουν το σύστημαν – Ξέρω το,βασανιώ τα πλάσματα γιατί εν πολλοκαταλάβω τζιαι καταλήγω να κάμνω παραπάνω ερωτήσεις που τζιείνες που μπόρουν να μου απαντήσουν, συνήθως τζιαι κατάληξη εν συνήθως το ‘αν θέλεις να αλλάξεις το σύστημα, χρησιμοποία τα μέσα που σου παρέχει το ίδιον το σύστημαν’ Άτε καλό,να το δοκιμάσω να δω αν μ’ αρέσει!
Η πρωτοβουλία των πολιτών

Μια σημαντική καινοτομία που εισάγει η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών. Σύμφωνα με το Άρθρο 8Γ της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως τροποποιήθηκε από τη Συνθήκη της Λισαβόνας), ένα εκατομμύριο πολίτες προερχόμενοι από σημαντικό αριθμό Κρατών Μελών, μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως υποβάλει οποιαδήποτε κατάλληλη πρόταση για θέματα, όπου οι πολίτες κρίνουν ότι χρειάζεται νομική πράξη από την Ένωση για τον σκοπό της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας. Οι λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας θα παρατεθούν σε συγκεκριμένη νομοθεσία.

Άρα το σύστημα της Ε.Ε. παρέχει μου με τη σημαντικόττερην του Συνθήκη, την ευκαιρία να το ‘αλλάξω’ Πόσοι, υπογράφουν – κατά προτίμησην με τες ταχύτητες που αναπτύσσουνται στη Φόρμουλα 1 – να τεθούν ούλλα όσα επροαναφερτήκαν μες το χάος το πουπανινό; Πόσοι;

 
Τραβώ τα μαλιά μου - Τετέλεστε;!!! Που να μείνουν άσπρα τζιαι λαμπερά!!!!!


3 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,
Πολλές παραπομπές! Βλέπω μαθαίνεις!
Τετέλεσται!!! Θα γενείς καλύτερη ΜΑΣ!

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηη μου, μαθαίννω από τους καλύτερους! :) - Τες παραπομπές που έξερα, εσχολίασες τες, τα βιντεούδκια που μου εφάν δκυο χρόνια για να εμπεδώσω (τζιαι περίπου 300 φορές επεξήγησην που το νέο!), εν τα ίγκωσες! :)

Όσον για την ορθογραφία, χαλλόου στο β' πληθυντικού που το έγραψα!! :)

Anef_Oriwn είπε...

Αντζιελό,
Υπάρχει και πληθυντικός; Εν το ‘ξερα! Κάποια φιλολογίνα να ΜΑΣ βοηθήσει;
Και το F1, τι εστί;