Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ασάνα - Πολιτική Βούληση

Σήμερα έσιει γενέθλια το μπλογκ - έκλεισεν αισίως ένα χρόνον ύπαρξης. Καλός, κακός τζιείνος ήταν. Ήντα να χρησιμοποιώ τωρά χαρακτηρισμούς τζιαι εγκλωβισμούς που εν μπορούν να εκφράσουν απόλυτα μια διαδικασία, μιαν "πορεία" μίσιημου.

Αντί για "τούρταν" τζιαι "τζιερούθκια" τζιαι "χάππυ μπίρτθνταιη" τραούθκια, εκούρτισεν με το άρθρο που παρατίθεται πιο κάτω τζιαι βασίζεται σε μιαν συνέντευξην του Άλεξ (του Ντάουνερ ντε! ολόκληρη η δήλωσή του στα ΜΜΕ δαμέ), όϊ γιατί εν τίποτε συνταρακτικόν ή που εν εξανακούστειν, αλλά για να κλείσει ο κύκλος του τέλματος για το οποίον κυρίως εξεκίνησα να γράφω (αυτοφυές ξόρκιν έναν πράμαν), τζιαι να μπορήσει να αρκέψει έναν άλλον κύκλος - τζιείνος της προόδου (ατού η μάησσα!)

Η λέξη ασάνα στον τίτλο σημαίνει στα σανσκρητικά "στάση, θέση" τζιαι χρησιμοποιείται στη Χάθα Γιόγκα (τα πρώτα επίπεδα) για να περιγράψει τις στάσεις τζιαι θέσεις του σώματος ώστι να αποκτήσει την αναγκαίαν ευελιξίαν για να γίνεται ναυτικός κόμπος, φιογκούϊν τζιαι λοιπά ευφάνταστα.

Το Κυπριακόν τζιαι η πεποίθηση λύσης του - τζιαι όϊ η ελπίδα - εν μια "στάση" τζιαι "θέση" για να αποκτηθεί η "ευελιξία" η κοινωνική για την επίλυση τζιαι πρακτικήν, καθημερινήν εφαρμογήν μιας λύσης ακόμα τζι' αν ο ρότσος εν μια κουτσουλιά στο γεννικόττερον 'πλαίσιον' (Γιρλάντα τζιαι Δεις, μπόρετε να φυρτίτε που τα γέλια με την ησυχίαν σας!:) Τα φιλιά μου στο 'πλαίσιον').

Ασάνα, λοιπόν τζιαι για την πολιτικήν βούλησην - υπαρκτήν για κάποιους, ανύπαρκτην για άλλους, μιλλοσφοτζιήσματα για κάποιους τρίτους τζιαι πάει.


Θέμα πολιτικής βούλησης, είναι η επίλυση του Κυπριακού

Οι συνομιλίες στο Κυπριακό πιθανότατα θα τερματιστούν τον Ιούλιο, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Ντάουνερ θεωρεί αμφίβολο το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία ακόμη και αν οι συνομιλίες επαναρχίσουν μετά την προεδρία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων έχουν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών του Κυπριακού. Η συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Έρογλου έχει οριστεί για τις 10.00 στο κτήριο του Γραφείου των Καλών Υπηρεσιών, που βρίσκεται στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας. Κατά την προηγούμενη συνάντηση τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το περιουσιακό.

Σε συνέντευξη στον ανταποκριτή του Αssociated Press στη Λευκωσία, ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε σε δηλώσεις της τουρκικής πλευράς ότι οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας δεν θα έχουν νόημα, αφού ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ασχολείται με τα θέμα της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Σε ό,τι αφορά τη δέσμευση του ιδίου του προέδρου Χριστόφια ότι θα συνεχίσει τις απευθείας συναντήσεις και στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. «Αν μια από τις πλευρές δεν συνεχίσει να προσέρχεται στις συνομιλίες, αυτό σημαίνει τερματισμό», είπε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών .

Όπως εξάλλου εκτίμησε, οι συνομιλίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι δύο πλευρές δεν συμφωνούν στο διαμοιρασμό της εξουσίας σε μια μελλοντική ομοσπονδία, αλλά και στο περιουσιακό. Την ίδια ώρα είπε πως είναι αμφίβολο οι δύο πλευρές να φτάσουν σε λύση ακόμη και εάν οι συνομιλίες ξαναρχίσουν μετά την κυπριακή προεδρία, καθώς, όπως ανέφερε, οι Ελληνοκύπριοι θα είναι επικεντρωμένοι στις προεδρικές εκλογές του 2013. «Δεν πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να υπάρξει άρση του αδιεξόδου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε στις προθέσεις του κ. Μπαν Κι Μουν για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης αρχές Μαΐου με τη συμμετοχή της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας για να μπουν οι «τελευταίες πινελιές» στη συμφωνία, ωστόσο, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει σε ικανοποιητικές συγκλίσεις σε θέματα-κλειδιά. Καταλήγοντας διευκρίνισε πως «δεν είναι θέμα χρόνου να καταλήξουμε σε αυτές τις συγκλίσεις, είναι περισσότερο θέμα πολιτικής βούλησης».

Ασάνα, λοιπόν τζιαι για την πολιτικήν βούλησην - υπαρκτήν για κάποιους, ανύπαρκτην για άλλους, μιλλοσφοτζιήσματα για κάποιους τρίτους τζιαι πάει.

Ασάνα, για μέναν δαμέ τωρά εν τζιαι ο αναγραμματισμός της λέξης "ανάσα".

Τζιαι απού καταλάβει, εκατάλαβεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: